Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

“Νο Κακά” στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 Με το σύνθημα “Η γειτονιά μας είναι το σπίτι μας, την αγαπάμε και τη διατηρούμε καθαρή”, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος τοποθέτησε και προσφέρει σε 15 κεντρικά σημεία δωρεάν για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής, το χάρτινο φαρασάκι/σκουπάκι μιάς χρήσης (ελληνική πατέντα) “NO KAKA” (όχι κακά). Με αυτό όπως αναφέρει ο δήμος, “όλοι μπορούν να μαζεύουν ανέπαφα, οικολογικά και … πολιτισμένα τις ακαθαρσίες των τετράποδων φίλων μας”. 

Ο σκοπός είναι η συνεργασία όλων για έναν πεντακάθαρο δήμο, η συμβολή στην μείωση της πλαστικής σακούλας και η προστασία της υπέροχης θάλασσας και του πλούτου της. 

Ήδη ξεκίνησε το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης και ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό Πύλου για να παρουσιάσει τη νέα δράση στους μικρούς δημότες. Η συμβολική αυτή, αλλά και ουσιαστική κίνηση έγινε, “διότι από αυτή την ηλικία διαμορφώνεται η νοοτροπία όλων μας”. 

Τα 15 κεντρικά σημεία που υπάρχουν τα “NO KAKA” δωρεάν από το ειδικό κουτί είναι: Πύλος: Δημαρχείο, λιμάνι, Κέντρο Υγείας, σχολεία. Γιάλοβα: μόλος, περίπατος. Χώρα: αποθήκες, Δημαρχείο. Βλαχόπουλο: πλατεία. Κορώνη: Δημαρχείο, ναός Παναγίας Ελεήστριας. Φοινικούντα: παιδική χαρά, κεντρικός δρόμος. Μεθώνη: πλατεία παραλίας, Ηλιοδύσιο (θα τοποθετηθεί). Χανδρινού: πλατάνια (θα τοποθετηθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου