Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ Eνα «δειλό βηματάκι» για το Καλαμάτα – Μεθώνη

 


Eνα «δειλό βηματάκι» για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη έγινε με την δημοσίευση στη «Διαύγεια» της πρόθεσης του υπουργείου Υποδομών να χρηματοδοτήσει το έργο ΣΔΙΤ, ενώ η διαδικασία των προσφορών ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023 χωρίς να έχει ανακηρυχθεί ακόμα οριστικός ανάδοχος για το έργο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για το έργο προκηρύχθηκε τον Ιούνιο του 2019 αλλά η διαδικασία προχωρά με αργούς ρυθμούς. 

Για τις πρόσφατες εξελίξεις το ypodomes.com έγραψε χθες: «Ξεκινά η διαδικασία για την χρηματοδότηση σχετικά με το μεγάλο οδικό έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστή την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό.

 

Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή κινά η διαδικασία υποβολής προτάσεων από την ΕΥΔΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ) προκειμένου το έργο να καλύψει την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, όπως γίνεται σε κάθε τέτοιο έργο. 

Η ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης προς τη ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ, εκδίδεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της ασφάλειας των οδικών υποδομών της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και κατόπιν έγκρισης της αίτησης υπαγωγής του κάτωθι έργου στις διατάξεις του ν. 3389/2005 (Α΄ 232) από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2023. Μετά θα θα γίνει σχετική ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή της πρότασης. Ο διαγωνισμός για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με ΣΔΙΤ» είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ανακήρυξη του αναδόχου. Αυτό θα σημάνει την έναρξη της προσυμβατικής περιόδου του μεγάλου οδικού έργου για τη Μεσσηνία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί ο προσωρινός ανάδοχος και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης της σύμβασης και αποστολής της προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου