Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Τιµητική διάκριση για τον λιµενάρχη Πύλου

 


Ο Μεσσήνιος λιµενάρχης Πύλου αντιπλοίαρχος Χαράλαµπος Ψυχογυιός ήταν ένας από τους αξιωµατικούς του Λιµενικού Σώµατος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ο οποίος τιµήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως κεντρικός λιµενάρχης Μυτιλήνης από το φθινόπωρο του 2020 έως την άνοιξη του 2022.

Η τελετή βράβευσης στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεξήχθη στις 29 του περασµένου Μαρτίου και σε αυτή τιµήθηκαν οι γυναίκες και οι άνδρες του Σώµατος για την προσφορά τους στην διάσωση ανθρώπων, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και στην πάταξη του οργανωµένου εγκλήµατος στην θάλασσα. 

Αξίζει να σηµειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης βράβευσε και 5 σπουδαστές της Ακαδηµίας Εµπορικού Ναυτικού Μακεδονίας για το θάρρος τους, καθώς διέσωσαν δεκάδες συνανθρώπους τους στο σιδηροδροµικό δυστύχηµα των Τεµπών. 

Πιο αναλυτικά, στην διάρκεια της εκδήλωσης τιµήθηκαν γυναίκες και άνδρες κεντρικοί λιµενάρχες και λιµενάρχες του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στελέχη του Λιµενικού που επιχειρούν κυρίως στην ίδια περιοχή, µε πλωτά µέσα και περιπολικά ανοικτής θαλάσσης. 

Όπως είναι γνωστό περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι διασώθηκαν από τα στελέχη του Λιµενικού Σώµατος - Ελληνικής Ακτοφυλακής την τελευταία τετραετία σε περισσότερα από 1.200 περιστατικά. Επίσης, από το 2019 έως και σήµερα, σε περισσότερες από 1.800 υποθέσεις, έχουν κατασχεθεί περίπου 7,5 τόνοι κατεργασµένης και 2,7 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης και 619 κιλά κοκαΐνης. 

Ως προς την δίωξη του λαθρεµπορίου, από το 2019 έως και σήµερα, σε 330 υποθέσεις, έχουν συλληφθεί 405 άτοµα, ενώ έχουν κατασχεθεί 46 εκατ. τσιγάρα και 12,385 τόνοι καπνού, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 13 εκατ. ευρώ διαφυγόντες δασµούς. Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου