Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τελειώνει τον Ιούνιο το αρδευτικό Χανδρινού

 Μέσα στον Ιούνιο θα τελειώσει το πολύπαθο αρδευτικό έργο κάμπου Χανδρινού - κάμπου Στενωσιάς, σημείωσε σε δήλωσή του στην “Ε” ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. 

Στα τέλη Απριλίου ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας σε ανακοίνωσή του είχε ζητήσει από τον δήμαρχο “εδώ και τώρα απαντήσεις δημόσια, γιατί εδώ και 8 χρόνια ακόμα να ολοκληρωθεί το αρδευτικό, επισημαίνοντας “η υπομονή μας τελείωσε”.

 

Οπως ενημέρωσε και τη διοίκηση του συλλόγου, ο κ. Καρβέλας παρατήρησε ότι “από αύριο (σήμερα Τετάρτη) ξεκινάει η παρέμβαση της ολοκλήρωσης του έργου, αφού έγινε προγραμματική σύμβαση του δήμου με τη ΔΕΥΑ Π - Ν, με χρηματοδότηση 30.000 ευρώ από τον δήμο. Μέσα στον Ιούνιο θα τελειώσει το έργο και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει”. 

Το έργο του αρδευτικού δικτύου κάμπου Χανδρινού - Στενωσιάς, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αρχικά, χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο, από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και 2014- 2020, είχε συμβατικό χρόνο εκτέλεσης 10 μήνες και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2015! 

Στη πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου συζητήθηκε και το θέμα του αρδευτικού του Χανδρινού προς την Πλατανόβρυση, το οποίο χρειάζεται υποστήριξη από υδραυλικό. Ο κ. Καρβέλας δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα βοηθήσει για να λειτουργήσει το έργο και να ποτιστούν απρόσκοπτα οι καλλιέργειες της περιοχής. 

Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου