Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Υπογράφεται σύμβαση για αποχέτευση Κορώνης

 


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το σημαντικό έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Κορώνης, ενώ οι εργασίες για το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο προχωρούν κανονικά, σημείωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ειδικότερα, ο κ. Καρβέλας μας ενημέρωσε ότι η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα της Κορώνης κι επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή του πως οι εργασίες που θα ξεκινήσουν, θα γίνουν με πολλή προσοχή για τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία της πόλης.

 

Ανάδοχος του σημαντικού έργου είναι η εταιρεία “Δημόπουλος Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Τουριστική Λατομική και Κτηματική Εταιρεία” με έκπτωση 15,23%. 

Το έργο προϋπολογισμού 3.940.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και έχει προθεσμία εκτέλεσης 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. 

Οσον αφορά το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης (φωτό) ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιούνται κανονικά οι εργασίες κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα συνεχιστούν χωρίς πρόβλημα, υπενθυμίζοντας την καθυστέρηση έργο και τις αντίξοες συνθήκες με την πανδημία και τις ανατιμήσεις των τιμών. Για το έργο προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία “Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 Α.Ε.” με έκπτωση 43,71%, ενώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και τη ΣΑΤΑ και η αρχική προθεσμία υλοποίησής του ήταν 12 μήνες. Ακόμα, ο κ. Καρβέλας μας πληροφόρησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων χώρων μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Κορώνης στην παραλιακή ζώνη. Τέλος, ανέφερε ότι ετοιμάζεται ο φάκελος και μέσα στον Ιούλιο θα δημοπρατηθεί το έργο της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης, προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ. 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 

Σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης, το σύνολο των λυμάτων του οικισμού της Κορώνης συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό άκρο του οικισμού, από όπου μέσω του καταθλιπτικού αγωγού KR και του αγωγού βαρύτητας Ε οδηγούνται στο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Ε. Στο αντλιοστάσιο Ε συγκεντρώνονται επίσης και τα λύματα από τις περιοχές της Ασίνης, του Ζάγκα και της παραλίας Μεμί, όπου καταθλίβονται και μέσω του αγωγού ΚΕ οδηγούνται προς το χώρο των μελλοντικών ΕΕΛ. Το μελετούμενο δίκτυο ακαθάρτων της Κορώνης αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας συνολικού μήκους περίπου 14.500 μέτρων (στρογγυλοποιημένα 15.020 μέτρα), καταθλιπτικούς αγωγούς περίπου 4.550m μέτρων (στρογγυλοποιημένα 4.640 μέτρα) και 4 αντλιοστάσια. 

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου