Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Υπογραφή ένταξης του Μουσείου Χώρας

 Την ένταξη του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου - Νέστορος, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 2.109.992,53 ευρώ, στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027”, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες αποκατάστασης - ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών εγκαταστάσεων και δικτύων του μουσείου και η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου θα καταστήσουν λειτουργικό και προσβάσιμο το μουσείο.

 

Υποέργο 1: Θα υλοποιηθούν εργασίες καθαιρέσεων, αποξηλώσεων, κατασκευή νέας μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοστασίων, κατασκευή νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, επισκευή δαπέδων και κατασκευή νέων, όπου απαιτείται, χρωματισμοί, κατασκευή νέων χώρων υγιεινής (επισκεπτών και ΑμεΑ) και αποθηκών, αποξήλωση των υπαρχόντων Η/Μ εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, κλιματισμού. 

Υποέργο 2: Σύνδεση του κτηρίου του μουσείου με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας. 

Υποέργο 3: Έλεγχος εργασιών δόμησης του υποέργου 1: "Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα", από ελεγκτές δόμησης. 

Υποέργο 4: Συσκευασία και μεταφορά των αρχαιοτήτων από τους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου σε χώρους προσωρινής αποθήκευσης μέχρι την αποκατάσταση του κτηρίου. Προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων σταθερών συστοιχιών ραφιών και απαραίτητου εξοπλισμού για την ασφαλή τοποθέτηση στους χώρους της προσωρινής αποθήκευσης. Μεταφορά και τοποθέτηση των αρχαιοτήτων στους αποκατεστημένους αποθηκευτικούς χώρους του μουσείου. Εκπόνηση Μουσειογραφικής μελέτης μόνιμης έκθεσης και εξοπλισμός αρχαιολογικού μουσείου Χώρας σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής. Εκπόνηση μελέτης φωτισμού του εκθεσιακού χώρου και των προθηκών. Έρευνα-τεκμηρίωση αρχαιολογικού υλικού. Συντήρηση αρχαιολογικού υλικού, προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού συντήρησης. Ψηφιοποίηση/τεκμηρίωση υλικού από τις συλλογές του αρχαιολογικού μουσείου Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου