Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ Στόχος η ανάδειξη της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσµο

 


Νέο ∆.Σ. εξέλεξε η Μεσσηνιακή Αµφικτιονία στο 15ο τακτικό συνέδριό της το Σάββατο 5 Αυγούστου, στην Costa Navarino και χθες στο ∆ηµαρχείο Καλαµάτας συγκροτήθηκε σε Σώµα, µε στόχο να ενισχύσει τους δεσµούς των Μεσσήνιων και των Ελλήνων που βρίσκονται σε όλο τον κόσµο. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε οικονοµικός απολογισµός για τα πεπραγµένα 2021- 2023 και τροποποίηση του καταστατικού.

 

Από το καταστατικό, τη θέση του προέδρου καταλαµβάνει εξ οφίτσιο ο δήµαρχος Καλαµάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Τη θέση του συµπροέδρου καταλαµβάνει εξ οφίτσιο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς. Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μαύρος, από το Μόντρεαλ, για τις θέσεις ΗΠΑ - Καναδά και β’ ο Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, για την Αυστραλία. Μέλη του ∆.Σ. εξελέγησαν οι Παναγιώτης Λούτος, Εφη Μπούνα, Φώτης Μαρκόπουλος και Παναγιώτης Μπαζίγος

Ακόµα, εξελέγησαν για τις θέσεις των ΗΠΑ - Καναδά ο Ευάγγελος Σπυρόπουλος. Για την Αυστραλία η Τζούλη Τσαρίδη και για την Ευρώπη η Θεοδώρα Γιαννίτση

Η Πηνελόπη Λαµπούση, η Μαρία Λιακάκη, ο Παναγιώτης Σάµιτας, ο Βασίλειος Λεµπέσης και η Ελενα Παπανδρέου αναδείχθηκαν αναπληρωµατικά µέλη στο ∆.Σ. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν ο Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο Παναγιώτης Μαχαίρας και ο Γεώργιος Πολίτης

Στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Μεσσήνιος στην καταγωγή τέως Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που ήταν και το τιµώµενο πρόσωπο, ο οποίος πραγµατοποίησε οµιλία µε θέµα “Το µεγάλο εθνικό κεφάλαιο της οµογένειας”. 

Χθες το µεσηµέρι στο ∆ηµαρχείο Καλαµάτας, µετά τη συγκρότηση σε Σώµα: 

Ο δήµαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “η Μεσσηνιακή Αµφικτιονία ενώνει τους απανταχού της γης µεσσήνιους, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής γλώσσας και ισχυροποιώντας τους δεσµούς. Το νέο ∆.Σ. να ενισχύσει ακόµα περισσότερο αυτούς τους δεσµούς”. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρ. Τσουκαλάς παρατήρησε πως “η Μεσσηνιακή Αµφικτιονία έχει µεγάλο και ουσιαστικό ρόλο και για τη Μεσσηνία και για τους Ελληνες που βρίσκονται από άκρη σε άκρη της γης”. 

Ο α’ αντιπρόεδρος Ν. Μαύρος ενηµέρωσε ότι µε την προβολή της ταινίας του “Ζορµπά” στο Μόντρεαλ συγκεντρώθηκε σηµαντικό ποσό για τα ελληνικά σχολεία της πόλης και προέτρεψε “να δώσουµε έµφαση να προβάλουµε τη Μεσσηνία”. 

Η Θ. Γιαννίτση µετέφερε το µήνυµα της αγάπης των Ελλήνων της οµογένειας στη Ρωσία και των φιλελλήνων του Ρωσικού λαού. 

Ο Π. Λούτος δήλωσε πως “ήταν το πιο µαζικό συνέδριο της Μεσσηνιακής Αµφικτιονίας. Συνεχίζουµε µε νέα δύναµη, µε νέα ορµή για να αναδείξουµε τη Μεσσηνία σε όλο τον κόσµο”. 

Ο Π. Μπαζίγος ανέφερε ότι “η Μεσσηνιακή Αµφικτιονία την προηγούµενη διετία υλοποίησε 53 δράσεις σε πολλά µέρη της γης” κι ενηµέρωσε πως ενεγράφησαν 12 καινούργιοι σύλλογοι και συνολικά 60 συµµετείχαν στο συνέδριο. 

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου