Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Επένδυση 1,25 δισ. ευρώ για Navarino Blue και Hills

 Περίπου 1,25 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για νέες τουριστικές υποδομές στο Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου του Δήμου Πύλου - Νέστορος και στο Navarino Hills στην περιοχή του Κυνηγού του Δήμου Πύλου - Νέστορος. 

 Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα αθηναϊκών ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία «μέχρι σήμερα, το σύνολο των άμεσων επενδύσεων στην Costa Navarino έως σήμερα αγγίζει τα 850 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις τρίτων στο real estate ξεπερνά τα 1,25 δισ. ευρώ. 

Οι συνολικές επενδύσεις (άμεσες και έμμεσες) αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ όταν θα ολοκληρωθούν οι υποδομές στο Navarino Blue και Navarino Hills.

 

Συγκεκριμένα η επόμενη φάση επενδύσεων αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills με επιπλέον τουριστικές υποδομές που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης, η μελλοντική ανάπτυξη περιλαμβάνει την περιοχή Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου, σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας. 

Την τελευταία διετία ολοκληρώθηκαν επενδύσεις επενδύσεις ύψους 250 εκ. ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνονται δύο νέα ξενοδοχεία, το Mandarin Oriental, Costa Navarino και το W Costa Navarino, καθώς και δύο νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills και τη Navarino Agora. 

Σύμφωνα με την tornosnews.gr: «Η επίδρασή του στο ΑΕΠ της Μεσσηνίας ανέρχεται στο 11% (2006- 2022), ενώ πλέον, οι άμεσες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 2.500, και με την ολοκλήρωση όλων των περιοχών θα ξεπεράσουν τις 6.600 (11.000 μαζί με τις έμμεσες)». 

ΙΣΧΥΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 

Σύμφωνα με την euro2day.gr: «Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται, την ίδια στιγμή, και σε ό,τι αφορά τις πολυτελείς κατοικίες της Costa Navarino, με Ελληνες και ξένους σε ένα μίγμα 50%-50% να επενδύουν στην απόκτηση μιας βίλας στον προορισμό της Μεσσηνίας. 

«Η αναπτυξιακή πορεία των Costa Navarino Residences συνεχίζεται δυναμικά και έχουν πλέον εδραιωθεί ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες, ποιοτικές και παράλληλα ελκυστικές οικιστικές προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Τ.Ε.ΜΕΣ. 

Στην CostaNavarino υπάρχουν 4 διαφορετικές περιοχές ανάπτυξης κατοικιών:  Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens,  στις οποίες είναι διαθέσιμοι 3 τύποι κατοικιών: “off-plan” (από τα σχέδια), “turnkey” (με το κλειδί στο χέρι) και branded διαμερίσματα. 

Tο εύρος τιμών (σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα) κυμαίνεται από 3,75 εκατ. ευρώ για τις “custom” κατοικίες, από 1,4 εκατ. ευρώ για τις “turnkey” κατοικίες και από 770 χιλ. για τα branded διαμερίσματα. 

Οι βίλες στη γειτονιά Rolling Greens πωλήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, ενώ μέσα στο 2023 παραδίδονται οι πρώτες κατοικίες. Σε συνέχεια της αυξανόμενης ζήτησης, επισπεύσθηκε το λανσάρισμα της νέας γειτονιάς Valley Greens με turnkey villas, μέσα στο καλοκαίρι, με πολύ θετική ανταπόκριση. 

 Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών επωφελούνται από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης (property και facility management), και ενοικίασης, καθώς και προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου