Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αυξηµένο ενδιαφέρον επισκεπτών για το Mandarin Oriental

 


Επισκέπτες από το Ηνωµένο Βασίλειο, τη Γερµανία, και την Ελβετία προσελκύει το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino που άνοιξε φέτος το ∆εκαπενταύγουστο. Αυτό δηλώνει o εν Ελλάδι επικεφαλής της υπερπολυτελούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, Ραούλ Λιβάις προσθέτοντας ότι για το 2024 υπάρχει αυξηµένο ενδιαφέρον από ΗΠΑ και χώρες του Περσικού.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας moneyreview.gr αναφέρει: « Ιδιαίτερα ικανοποιηµένος µε τις αρχικές επιδόσεις του νέου ξενοδοχείου Mandarin Oriental, Costa Navarino δηλώνει o εν Ελλάδι επικεφαλής της υπερπολυτελούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, Ραούλ Λιβάις. Το συγκρότηµα, ένα από τα πολυτελέστερα στη Μεσόγειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Αυγούστου και πρόκειται να συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες έως τα τέλη Οκτωβρίου, µε την πληρότητα ήδη να ξεπερνά τους στόχους που είχαν τεθεί γι’ αυτό το πρώτο διάστηµα. 

«Βασικές αγορές προέλευσης επισκεπτών στο ξενοδοχείο αυτή την περίοδο είναι το Ηνωµένο Βασίλειο, η Γερµανία και η Ελβετία, όπου ιστορικά έχουµε ισχυρή παρουσία. Είναι όµως πολύ έντονη και η παρουσία των ταξιδιωτών από τις Ηνωµένες Πολιτείες αλλά και την Ελλάδα», εξηγεί µιλώντας στην Καθηµερινή ο Ραούλ Λιβάις. 

Για το 2024 ήδη υπάρχει αυξηµένο ενδιαφέρον για κρατήσεις και σύµφωνα µε τον γενικό διευθυντή του συγκροτήµατος οι Ηνωµένες Πολιτείες αλλά και οι χώρες του Περσικού αναµένεται να έχουν ισχυρή παρουσία «Το απαράµιλλο σε ποιότητα, αρχιτεκτονική, κατασκευή, εξοπλισµό και αισθητική ακίνητο που ανέπτυξε η ΤΕΜΕΣ καθιστά το ξενοδοχείο ιδανικό για τη Mandarin Oriental και ένα από τα καλύτερα που έχει αυτή τη στιγµή διεθνώς», σηµειώνει ο Ραούλ Λιβάις, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής σε κορυφαίους προορισµούς Mandarin ανά την υφήλιο. «Η ΤΕΜΕΣ και οι βασικοί της µέτοχοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να προικίσουν µε ό,τι καλύτερο τόσο το συγκρότηµα όσο και τον προορισµό εν γένει», υπογραµµίζει. Το Mandarin Oriental στην Costa Navarino αναπτύχθηκε σε συνεργασία µε την ΤΕΜΕΣ σε µια επένδυση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο όµιλοι έχουν ήδη συµφωνήσει και δροµολογήσει την ανάπτυξη και ακόµη ενός Mandarin Oriental στην έκταση του πρώην αεροδροµίου στο Ελληνικό. «Το 2027, οπότε και αναµένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο συγκρότηµα της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, θα αναπτυχθούν και σηµαντικότατες συνέργειες µεταξύ των δύο µονάδων, καθώς οι ξένοι επισκέπτες θα µπορούν να µοιράζουν τον χρόνο των διακοπών τους στην Ελλάδα µεταξύ των δύο ξενοδοχείων, απολαµβάνοντας ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν αυτοί οι δύο κορυφαίοι προορισµοί, Αττική και Μεσσηνία», εξηγεί ο Ραούλ Λιβάις, εµφανώς ικανοποιηµένος από το ξεκίνηµα και τις προοπτικές της αλυσίδας στη χώρα. ∆εν κρύβει επίσης την πεποίθησή του πως το µέλλον αυτού του επιπέδου τουρισµού στην Ελλάδα είναι λαµπρό. 

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino είναι χτισµένο σε µια καταπράσινη έκταση στην πλαγιά του Navarino Bay, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια να ενσωµατωθεί στο περιβάλλον και να µην προσθέσει µεγάλους δοµηµένους όγκους στο φυσικό ανάγλυφο της έκτασης είναι εµφανής. ∆ιαθέτει 99 σουίτες και βίλες, όλες µε θέα και µεγάλους χώρους, βεράντα ή µπαλκόνι, ενώ οι βίλες έχουν ιδιωτικές πισίνες. Φιλοξενεί πολλαπλές επιλογές εστιατορίων αλλά και µπαρ, beach club και εγκαταστάσεις spa & fitness µε µεγάλη πισίνα. Επιπλέον, το resort περιβάλλεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ένα ευρύ φάσµα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκουν στις οµάδες των γραφείων Tombazis & Associates Architects και Kstudio που λειτούργησαν µε έµφαση στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώµατος του ξενοδοχείου, κάτι που έχει επιτευχθεί καθώς το µεγαλύτερο µέρος του είναι είτε υπόσκαφο είτε µε κατάφυτες τις οροφές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου