Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

«The Voice of the Cello» στην Κορώνη


Μουσική βραδιά με τίτλο "The Voice of the Cello" θα διοργανωθεί το Σάββατο 23/9 στις 8 μ.μ. στην Ελεήστρια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορώνης. 

Ο ταλαντούχος Γάλλος τσελίστας Alexis Bove και η καταξιωμένη Ελληνίδα πιανίστα Λευκή Καρποδίνη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με μουσική από τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Γαλλία και την Ισπανία. «Ο Schumann, στο απόγειο του γερμανικού ρομαντισμού, μας προσκαλεί στον φανταστικό του κόσμο μέσα από τα δύο του Alter Ego, τον Φλόρεσταν και τον Ευσέβιο.

 

Το παραμύθι (Pohádka) του Janáček είναι βασισμένο σε ένα ποίημα του V. Zhukovsky- μία τέλεια συνύπαρξη της ρώσικης λογοτεχνίας με την τσέχικη καταγωγή του συνθέτη. 

Ο Γάλλος ιμπρεσιονιστής Debussy, εμπνευσμένος από την Commedia dell’Arte, πλάθει έναν καταπληκτικό διάλογο ανάμεσα στα δύο όργανα, που αρχικά έφερε τον Τίτλο “Ο Πιερότος θυμωμένος με το φεγγάρι”. 

Ο De Falla μας μεταφέρει στη γεμάτη πάθος Ισπανία μέσα από 6 παραδοσιακά τραγούδια» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα. Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 12, 10 και 7 ευρώ, ενώ για άτομα κάτω των 18 θα είναι ελεύθερη. Προπώληση γίνεται στο ticketservices.gr και στο κατάστημα “Αλντεμπαράν”. Προπωλούμενα και διαδικτυακά εισιτήρια θα έχουν έκπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου