Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αγονη δηµοπρασία για ανάπλαση στην Πύλο

 Αγονη ήταν και η δεύτερη δηµοπρασία του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος, για το έργο ανάπλασης της παραλιακή ζώνης, από την οικία Τσικλητήρα έως το τουριστικό περίπτερο στην Πύλο. 

Η Οικονοµική Επιτροπή του δήµου, την περασµένη Παρασκευή, ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισµού για το νέο άγονο αποτέλεσµα. 

Σύµφωνα µε πληροφορίες µας, ενδιαφερόµενες εργοληπτικές εταιρείες θεωρούν ότι οι τιµές της µελέτης είναι χαµηλές, γι’ αυτό δεν κατέθεσαν προσφορά και στη δεύτερη δηµοπρασία.

 

Ο νόµος για τα δηµόσια έργα προβλέπει τη δηµοπράτηση του ίδιου έργου για µια ακόµα φορά, την 3η, µε τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και αν και αυτή αποβεί άγονη, τότε να αλλάξουν όροι και προϋποθέσεις. 

Το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, προϋπολογισµού 845.000 ευρώ, χρηµατοδοτείται από το πρόγραµµα “Φιλόδηµος ΙΙ” και έχει προθεσµία υλοποίησης 12 µήνες από την ηµεροµηνία υπογραφής της σύµβασης µε τον ανάδοχο. 

Η περιοχή επέµβασης εκτείνεται από το ∆ηµαρχείο και την οικία Τσικλητήρα (στο ύψος του κεντρικού λιµενοβραχίονα) στα ανατολικά έως το δηµοτικό άλσος µε το παραθαλάσσιο δηµοτικό ξενοδοχείο στα δυτικά και από την οδό Φιλελλήνων στα νότια έως τη δηµοτική πλαζ και την ακτή του κόλπου του Ναβαρίνου στα βόρεια. Οσον αφορά τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, “στον ανοικτό χώρο µπροστά από την οικία Τσικλητήρα που αποτελεί τµήµα της πλατείας Νέστορα, πραγµατοποιείται η διασύνδεση και η αποκατάσταση της συνέχειας µε το ήδη αναπλασµένο τµήµα της οδού Στ. Γεωργακοπούλου και πλατείας Νέστορα. Έτσι εφαρµόζονται οι κατάλληλες χαράξεις και χρήση οµοειδών υλικών. Γίνεται διευθέτηση της προσπέλασης στον κεντρικό λιµενοβραχίονα µε διάκριση ραµπών πεζών και οχηµάτων. Ανατολικά και δυτικά οι ράµπες πλαισιώνονται µε χώρους πρασίνου µε δένδρα και θάµνους. ∆υτικότερα, διαµορφώνονται τρία ‘ρηχά’ επίπεδα µε θέα προς τη θάλασσα και την Σφακτηρία που διασχίζονται από δίοδο έως το κρηπίδωµα. Καµπυλόµορφοι χαµηλοί πετρόκτιστοι τοιχίσκοι, ύψους 45 εκ., οριοθετούν τα επίπεδα και ‘εγγράφουν’ τέσσερις δενδροδόχους µε δένδρα µε αυξηµένη κόµη, που προσφέρουν σκιασµό και δροσισµό. Έµπροσθεν της οικίας Τσικλητήρα διαµορφώνεται ευρύς χώρος στάσης πεζών”. 

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου