Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Προχωρά το Γυμνάσιο και Λύκειο Κορώνης

 


Την 4η παράταση για το σημαντικό έργο της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης, στην εκτός σχεδίου περιοχή Σαράντου, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, σε μία από τις τελευταίες, έκτακτη και κατεπείγουσα, συνεδρίασή του.
  

Οπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, θα χρειαστεί και άλλη παράταση για να ολοκληρωθεί το σπουδαίο αυτό έργο σχολικής στέγης και παρατήρησε πως το νέο σχολείο της Κορώνης δουλεύεται πλέον με πολύ καλούς ρυθμούς, έχοντας αφήσει πίσω του όλα τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις, εξαιτίας των ανατιμήσεων, της μεγάλης αύξησης των τιμών των υλικών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου, στο ένα κτήριο ολοκληρώθηκαν τα μπετά και συνεχίζονται και στο άλλο κτήριο. 

Ο κ. Καρβέλας επεσήμανε ότι ο δήμος στηρίζει με δικούς του πόρους (προβλέπεται από τη ΣΑΤΑ) το έργο που χρηματοδοτείται κυρίως από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, για να προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος (Γυμνασίου - Λυκείου) Κορώνης, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 43,71%, με ανάδοχο την εταιρεία “Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 Α.Ε.” 

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΑΣ 

Οσον αφορά το Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας που λειτουργεί σε προκατασκευασμένες αίθουσες που παραχωρήθηκαν από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” για την κάλυψη των κτηριακών αναγκών του, λόγω της στατικής ανεπάρκειας του κτηρίου, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για καινούργιο κτήριο, την οποία συνέταξε ο δήμος με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. 

“Εχει γίνει σοβαρή δουλειά και τώρα αναζητούμε χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας, που θα γίνει στον ίδιο χώρο”, παρατήρησε ο Π. Καρβέλας και σημείωσε πως “για τη δημοτική αρχή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η σχολική στέγη”. Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου