Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση για την 199η επέτειο της µάχης στα Κάτω Μηνάγια

 Εκδήλωση εορτασµού για την 199η επέτειο της µάχης στα Κάτω Μηνάγια (Κάτω Αµπελόκηποι) πραγµατοποιείται την Κυριακή 3 Μαρτίου, µετά τις 10 το πρωί στο ιστορικό χωριό της Πυλίας. 

Η εκδήλωση για τη µάχη αυτή οργανώνεται από τον ∆ήµο Πύλου - Νέστορος και την Κοινότητα Αµπελοκήπων για 2η χρονιά, καθώς καθιερώθηκε ως δηµόσια εορτή τοπικής σηµασίας για τον δήµο.

 

Σύµφωνα µε το πρόγραµµα, στις 10.10 το πρωί, θα γίνει έπαρση σηµαίας από το δήµαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα. Θα ακολουθήσουν επιµνηµόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στη µάχη των Κάτω Μηναγίων, κατάθεση στεφανιών µπροστά από την αναµνηστική πλάκα υπέρ των πεσόντων της µάχης κι ενός λεπτού σιγή στη µνήµη των ενδόξων νεκρών. 

Τον πανηγυρικό της ηµέρας θα εκφωνήσει η Μπέτυ Αρναουτίδου, διευθύντρια - εκπαιδευτικός του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Πύλου. 

Στη συνέχεια, προβλέπονται χαιρετισµοί, στις 11.20 το πρωί παρουσίαση 7 µικρών Ιστοριών Ελευθερίας, δήµων της Πελοποννήσου, από µαθητές της Στ’ τάξης του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Πύλου. Και στις 11.30 δενδροφύτευση 7 “∆έντρων Ελευθερίας”, από τις αποστολές των 21 ιστορικών δήµων της Πελοποννήσου µε τη συµµετοχή των µαθητών. 

Ακόµα, έχει προγραµµατιστεί παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών µε ιστορική σηµασία, που καταγράφουν την ταυτότητα της ενδυµατολογικής κληρονοµιάς του 18ου και 19ου αιώνα, από τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο “Παράδεισος Καλαµάτας”: Τµήµα Αναβίωσης “Παναγιώτης Κεφάλας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου