Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Προτάσεις για την πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο

 Ζητήματα που αφορούν την εικόνα και τη λειτουργία της πλατείας Τριών Ναυάρχων, προωθεί η Κοινότητα Πύλου στον Δήμο Πύλου - Νέστορος. 

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της κοινότητας με ομόφωνες αποφάσεις του προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

 

α) Προτείνει για τα ιστορικά πλατάνια της πλατείας “στο βαθμό που επιτρέπεται η απομάκρυνση κάποιων πλακών περιμετρικά των πλατάνων και τοποθέτηση εσχάρων ή άλλων υλικών, που θα επιτρέψουν τη μερική αποσφράγιση, έτσι ώστε να μην υπάρχει έλλειψη καλής θρέψης, αερισμού και υγρασίας στη ριζόσφαιρα, που καθυστερεί στην βλάστηση του φυτού”. 

β) Ζητεί να απομακρυνθούν τα κολωνάκια περιμετρικά της πλατείας Τριών Ναυάρχων “προς αποφυγή ατυχημάτων των δημοτών και των οχημάτων, καθώς και την οριοθέτηση συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης και σήμανσης απαγόρευσης αυτής”. 

γ) Εισηγείται “η τροφοδοσία των επιχειρήσεων περιμετρικά της πλατείας να γίνεται από την 12η νυκτερινή έως 9 π.μ., για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας”. 

Ακόμα, το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύλου εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο: 

- Για τον λιμενοβραχίονα της Γιάλοβας, “την αναγκαιότητα συντήρησης και αντικατάστασης ιστών φωτισμού, λόγω οξείδωσής τους από την θάλασσα, διότι υπάρχει κίνδυνος, για την ασφάλεια των πεζών και περιοίκων. 

Την τοποθέτηση πάγκων εξωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και μία παροχή νερού για την εξυπηρέτηση των σκαφών”. 

Την επισκευή του οδικού δικτύου Γιάλοβας - Ελαιόφυτου - ‘Ικλαινας και Γιάλοβας - Σχοινόλακας, αναφέροντας ότι “έχει υποστεί ζημιές με την δημιουργία λακκουβών και ρωγμών, λόγω μη συντήρησης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη και επικίνδυνη η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των αγροτικών μηχανημάτων. 

 Είναι αναγκαίο να γίνει αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου για την άρση της επικινδυνότητας και την ασφάλεια των οχημάτων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου