Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης

 Αγαπητά μέλη, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Η Γ.Σ. της ερχόμενης Κυριακής δεν είναι μια τυπική απολογιστική συνέλευση. Έχει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά : (α) τη διάλεξη της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κ. Εμμανουέλας Δούση με θέμα την κλιματικά κρίση και (β) την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της έναρξης των έργων αποκατάστασης του κάστρου και ειδικότερα τη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους.
Η πρόσφατη ανακοίνωση του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού (19 Μαρτίου 2024) επιβεβαιώνει το 2023 ως το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί.
Έσπασαν τα ρεκόρ για τη θερμότητα των ωκεανών, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την απώλεια πάγου της Ανταρκτικής και την υποχώρηση των παγετώνων.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπονομεύουν την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Η μετάβαση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δίνει ελπίδα. Το κόστος της κλιματικής αδράνειας είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος της κλιματικής δράσης.
Η κ. Εμ. Δούση με τη διάλεξή της – που είναι η πρώτη μας εκδήλωση για την κλιματικά αλλαγή – θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την ανάγκη για συλλογική και ατομική δράση ώστε να ανακοπεί η καταστροφική πορεία προς την εξαφάνιση της ζωής στη Γη.
Οι επόμενες εκδηλώσεις μας θα γίνουν στη Μεθώνη τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων η έκθεση με θέμα «Από την Κλιματική Κρίση στην Κλιματική Δράση».
Σας περιμένουμε όλες και όλους την Κυριακή 21-4-2024 στις 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου