Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Κορώνη, η οποία αποτελεί την Ελληνική Εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί Τραπέζι Διαλόγου με τη συμμετοχή ομιλητών – εκπροσώπων από το Δήμο Πύλου -Νέστορος, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), το Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον chef Λευτέρη Λαζάρου και δημοσιογράφους της Γαστρονομίας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
-Ιστορική και πολιτισμική αξία των παραδοσιακών ποικιλιών
-Δημιουργία και υιοθέτηση συνταγών από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών στην εστίαση
-Διατροφικά οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής
-Επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις στην παραγωγή τοπικών προϊόντων
-Στρατηγικές προώθησης της περιοχής μέσω της Μεσογειακής Διατροφής.
Μαγειρική με τοπικά προϊόντα
Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής, όπου ο διακεκριμένος chef Λευτέρης Λαζάρου θα χρησιμοποιήσει παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και άλλα τοπικά προϊόντα.
Οι δε επαγγελματίες εστίασης από την Κορώνη θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν συνταγές με παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, ενώ Μεσσήνιοι οινοποιοί θα παρουσιάσουν ποικιλίες του Μεσσηνιακού Αμπελώνα.
Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Μεσσηνίας, την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και την ενημέρωση των αγροτών, των επαγγελματιών εστίασης και του κοινού για τα οφέλη της καλλιέργειας και χρησιμοποίησης παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου