Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ κρασιού στη Navarino Agora

 


Το Messinia Terroirs Wine Festival 2024, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 14 έως 16 Ιουνίου, δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς οινοποιούς να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τα συναρπαστικά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή αρωμάτων και γεύσεων, και θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς της μεσσηνιακής γης.

Το φεστιβάλ αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, που έχει ως στόχο να προβάλλει την οινική παράδοση της Μεσσηνίας, να αναδείξει το σύγχρονο δυναμικό της, και να εμφυσήσει νέα πνοή σε ένα τόπο με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμό. Εκτός από παρουσιάσεις κρασιών και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει master classes για επαγγελματίες και φίλους του κρασιού, ομιλίες και πάνελ συζητήσεων, ενημερώσεις παραγωγών, διαλέξεις, χορευτικές παραστάσεις, live μουσική, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί, τμήματα food & wine pairing, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. 

Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen του Navarino Agora θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ με ιδιαίτερα μενού και μεσσηνιακά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των τοπικών παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 27230 28353 (από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.) στην ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@cvf.gr και στην ιστοσελίδα www.cvf.gr Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες το επιθυμούν να μεταβούν στο Φεστιβάλ με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων. 

Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για την είσοδο σας στο ξενοδοχείο W Costa Navarino. Το ονοματεπώνυμο σας θα υπάρχει στην πύλη για την πρόσβαση σας. Παιδιά κάτω των 12 ετών ΔΕΝ μπορούν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο W Costa Navarino.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου