Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ κρασιού στη Navarino Agora

 


Το Messinia Terroirs Wine Festival, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με επιτυχία, καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, δημιουργώντας μια νέα οινική παράδοση και αναβιώνοντας τους θρύλους της «αμπελόεσσας» Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ του 2024 θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Ιουνίου στον πολυχώρο Navarino Agora, δίνοντας στους τοπικούς οινοποιούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τις πτυχές του μεσσηνιακού αμπελώνα.

 

Το Messinia Terroirs Wine Festival, ως κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, στοχεύει στην προβολή της οινικής παράδοσης της Μεσσηνίας και στην ανάδειξη του σύγχρονου δυναμικού της περιοχής. Το πρόγραμμα, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, φιλοδοξεί να εμφυσήσει νέα πνοή σε έναν τόπο με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία και τον πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παρουσιάσεις κρασιών, γευσιγνωσίες, master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ομιλίες, πάνελ συζητήσεων, διαλέξεις και ενημερώσεις παραγωγών. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης χορευτικές παραστάσεις, live μουσική, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί, τμήματα food & wine pairing και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Τα καταστήματα, εστιατόρια και delicatessen του Navarino Agora θα συμμετέχουν με ειδικά μενού και μεσσηνιακά εδέσματα, που θα συνοδεύουν ιδανικά τα τοπικά κρασιά, ολοκληρώνοντας έτσι τη γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του φεστιβάλ. Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα θα είναι περιορισμένος και για την είσοδο απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27230 28353 (καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου