Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΟΥ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ” Τα κρυμμένα μυστικά της Ναυμαχίας…

 


Ναυμαχία του Ναυαρίνου κρύφτηκε στα σοκάκια της Πύλου και στα βαθιά νερά του λιμανιού πριν από 197 χρόνια. Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου “Αντώντης Σαμαράκης «ξετρύπωσαν» καλά κρυμμένα μυστικά και σας προσκαλούν σ’ αυτή την περιπέτεια. 

Με σκληρή δουλειά σκαρφάλωσαν σε κάστρα, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ναυαρίνου, συγκέντρωσαν στοιχεία, έμαθαν επτασφράγιστα μυστικά από βιβλία και ανθρώπους. Αφού ξέθαψαν τους θησαυρούς, της τοπικής τους ιστορίας, κατασκεύασαν ένα χάρτη με έντεκα σταθμούς. Σε κάθε ένα σταθμό τοποθέτησαν και από ένα στοιχείο καλά κρυμμένο σε ένα QR CODE. 

Για να μάθεις και εσύ προμηθεύσου το χάρτη από το Νιόκαστρο, το Δημαρχείο της πόλης, είτε κατέβασέ τον από τις ιστοσελίδες του 1ου Δημοτικού ή του Δήμου. Βάλε τα αθλητικά σου και ακολούθησε με τη σειρά τη διαδρομή του χάρτη. 

Ξεκλείδωσε το κάθε στοιχείο με μία εφαρμογή QR reader και ζήσε την εμπειρία. Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για όλους από το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου. 

Τρέξε να προλάβεις προτού το εξαφανίσουν. 

Για τα ενδιαφερόμενα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα παρέχεται το υλικό σύμφωνα με την ημερομηνία που θα καθορίσουν. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο: 27230 22681 

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου… (https://blogs.sch.gr/1dimpyl/2 024/10/15/528/) 

Από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Πύλου “Αντώνης Σαμαράκης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου