Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Η Χώρα γιόρτασε τον Πολιούχο της Νεοµάρτυρα Αγιο ∆ηµήτριο


 Πλήθος πιστών τίµησε την περασµένη Παρασκευή τον πολιούχο της Χώρας, Νεοµάρτυρα Άγιο ∆ηµήτριο τον Χωραΐτη. Μία γιορτή που σήµανε την έναρξη της πανηγυριού της Χώρας, που συγκέντρωσε και φέτος πολλούς εµπόρους και θα διαρκέσει µέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. 

Ο σεβασµιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυµπίας Χρυσόστοµος χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Χώρας.

 

Μετά το πέρας του εσπερινού ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Νεοµάρτυρα Αγίου ∆ηµητρίου του Χωραΐτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου δια των οδών της Χώρας µε κατάληξη το Ναΐδριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Το "παρών" στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Χώρα έδωσε ο ∆ήµαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύµβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Σάκης ∆ηµητρόπουλος, ο δηµοτικός σύµβουλος του ∆ήµου Μεσσήνης Βασίλης Γεωργακλής, δηµοτικοί σύµβουλοι του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της ∆.Ε. Νέστορος, εκπρόσωποι της Αστυνοµίας και των Σωµάτων Ασφαλείας. Την εκδήλωση λάµπρυνε µε τη παρουσία της η Φιλαρµονική του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος που συνόδευσε την ιερά ποµπή παιανίζοντας κατάλληλα εµβατήρια και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύµνο. Κ.Ηλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου