Με την ξεχωριστή του προσέγγιση, προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να απολαύσουν γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.
Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental, Miami στο Μαϊάμι από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2025 και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia του Mandarin Oriental, Paris στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου.
Αντλώντας έμπνευση από τη μοναδική ατμόσφαιρα κάθε ξενοδοχείου, ο Bertrand Valegeas έχει δημιουργήσει προσεκτικά επιμελημένα μενού που περιλαμβάνουν α la carte επιλογές, αλλά και μενού γευσιγνωσίας τριών σταδίων, τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο εστιατόριο Oliviera, έναν γαστρονομικό προορισμό που επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουζίνα.
Με έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα των εξαιρετικών ελληνικών πρώτων υλών, κάθε πιάτο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παράδοση, αποδίδοντάς τη μέσα από μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση.
Κάθε event θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από μενού που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία και την ουσία του Oliviera.
Μεταξύ των ξεχωριστών προτάσεων, περιλαμβάνονται το concept της “παραμάνας”, που παρουσιάζει παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά, καθώς και μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα:
-Ελληνική σαλάτα
-Βιολογικές ντομάτες, ελιές Καλαμάτας, αγγούρι, φέτα
-Τραγανό καλαμάρι
-Μελιτζάνα, γραβιέρα Μεσσηνίας, σάλτσα ντομάτας και δυόσμου
-Σαγανάκι
-Γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο
-Μουσακάς Oliviera
-Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, μελιτζάνα, μπεσαμέλ
-Κριθαρότο Αστακού
-Παραδοσιακό κριθαράκι
-Φαγκρί αλά Πολίτα
-Αγκινάρες, καρότα, αρακάς
-Cremeux από κατσικίσιο τυρί
-Lime, crumble λευκής σοκολάτας, παγωτό γιαούρτι – μέλι
-Μέλι
-Μέλι βανίλια από τα μελίσσια του Oliviera, γύρη, παγωτό χαμομήλι.
Οι επισκέπτες στο Μαϊάμι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερα μοναδικά cocktails, εμπνευσμένα από τα αρώματα της ελληνικής γης.
Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, το ταξίδι του Chef Valegeas στον κόσμο της γαστρονομίας τον οδήγησε σε μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια έχει φέρει το πάθος, την τεχνογνωσία και την έμπνευσή του στο Mandarin Oriental, Costa Navarino, προσφέροντας μια καθηλωτική γευστική εμπειρία με μεγάλη έμφαση στη διαχρονική αξία της εποχικότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου