Το «Anama» στεγάζεται στο πρώην οινοποιείο του πάλαι ποτέ κραταιού συνεταιρισμού κορινθιακής σταφίδας και αποτέλεσε το ιδανικότερο τερέν για τον βραβευμένο Χρύσανθο Καραμολέγκο ώστε να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο. Ανάμεσα σε πολλούς, ασυνήθιστους, αλλά πάντα αριστοτεχνικούς συνδυασμούς, δοκιμάζεις μαρουλοντολμάδες με γαρίδες, καραβίδες, σάλτσα ζαφοράς, ψητή μελιτζάνα με αχινό και μίσο και μανιτάρια σχάρας με μπαμπαγκανούς και σάλτσα ταχίνι.
Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, κομψά στιλιζαρισμένοι χώροι και μια απλόχωρη βεράντα με θέα στη θάλασσα σκηνογραφούν το ιαπωνικό εστιατόριο «Onuki» της «Costa Navarino». Ο έμπειρος σεφ Σταμάτης Σκριάπας διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, με φινετσάτες προτάσεις και πιάτα που έχουν πολλά να πουν σε μάτι και ουρανίσκο. Άψογα κοψίματα και κορυφαία πρώτη ύλη σε ωμά και σούσι, ιδιαίτεροι νεωτερισμοί στα «ζεστά».
Στο «The Private Kitchen» και στις μόλις 16 θέσεις του exclusive εστιατορίου του «Mandarin Oriental, Costa Navarino», γύρω από την μπάρα με την ανοιχτή κουζίνα, ο Bertrand Valegeas ενορχηστρώνει μια ξεχωριστή fine dining εμπειρία με γαλλικές βάσεις και στοιχεία ελληνικότητας. Στα highlights πιάτα σαν τις ταλιατέλες καλαμαριού με σάλτσα χταποδιού αλά μπολονέζ και το αψεγάδιαστο ψητό περιστέρι με χόρτα στη σχάρα, φύκια και χαβιάρι.
Η “Pizza Sapienza” βρίσκεται Μπροστά στην παραλία του «Mandarin Oriental, Costa Navarino», το πρωτοποριακό κόνσεπτ που ξεκίνησε ο πολυβραβευμένος Ιταλός σεφ Daniele Cason στο Τόκιο βγαίνει για πρώτη φορά εκτός έδρας. Η πίτσα εξετάζεται υπό το πρίσμα ενός μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων, παρουσιάζεται σε κορυφαία εκδοχή και αξιοποιεί εξαιρετική μεσσηνιακή πρώτη ύλη με επιλογές όπως η έξοχη Carote e Salsiccia με ελληνικό καρότο και λουκάνικο Μεσσηνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου