Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΕΝΩ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Ανοιξη του 2010 έτοιμο το “Costa Navarino”

Την άνοιξη του 2010 εκτιμά ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων της “Costa Navarino”, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης στου Ρωμανού. Εκρουσε όμως τον κώδωνα του... οδικού κινδύνου, λέγοντας ότι “θα υπάρχει πρόβλημα αν λειτουργήσουν οι μονάδες στην ΠΟΤΑ και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο δρόμο Καλαμάτα - Πύλος, καθώς θα δυσκολεύονται να κινηθούν τα μεγάλα λεωφορεία“.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος, ο καπετάν Βασίλης είπε ακόμη: “Εχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις μελέτες και αναμένεται η ανακήρυξη του ανάδοχου. Κι εγώ φωνάζω όσο μπορώ, για να γίνουν γρήγορα οι παρεμβάσεις“. Για το δρόμο παράκαμψης της Γιάλοβας είπε ότι θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή του: “Η παράκαμψη της Γιάλοβας είναι τμήμα του περιφερειακού δρόμου Γαργαλιάνοι - Πύλος -Μεθώνη. Την φτιάχνω σε δικά μου χωράφια και θα τον παραδώσω στο κράτος“, ανέφερε.
Η “Costa Navarino” αποτελεί το μεγαλύτερο υπό κατασκευήν έργο στην Ευρώπη, στον τομέα του τουρισμού. Η πρώτη φάση του αναπτύσσεται σε δύο ολοκληρωμένες εκτάσεις με παραθαλάσσια πρόσοψη: τα “Νavarino Dunes” και “Navarino Bay”. Στις εκτάσεις αυτές θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 4 ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, 2 γήπεδα γκολφ, γήπεδα τένις, αυτόνομο συνεδριακό κέντρο, θαλάσσιο πάρκο, κέντρα αναζωογόνησης (spa), εστιατόρια, καθώς και ένα ευρύ φάσμα πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Το “Νavarino Dunes” ανεγείρεται σε μια περιοχή 1.300 στρεμμάτων, με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Οι δύο ξενοδοχειακές του μονάδες, “Romanos Navarino Dunes Resort -Τhe Luxury Collection” και “Τhe West Navarino Resort”, είναι διαμορφωμένες σε συγκροτήματα με βίλες και βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ. περίπου από την πόλη της Πύλου, κοντά στη Χώρα και τους Γαργαλιάνους. Θα διαθέτει το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα, ειδικά σχεδιασμένο από τον κορυφαίο επαγγελματία παίκτη του γκολφ Bernhard Langer σε συνεργασία με την “Εuropean Golf Design”. Τη λειτουργία του γηπέδου έχει αναλάβει η “Robert Trent Jones II” - η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ του κόσμου.
Το “Navarino Bay” θα αναπτυχθεί σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πύλου, κατά μήκος του όρμου του Ναβαρίνου. Τη λειτουργία του ξενοδοχείου 119 δωματίων θα αναλάβει η παγκοσμίου φήμης “Bayan Tree Hotels and Resort”. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή τουριστική εκμετάλλευση που θα λειτουργήσει η “Βayan Tree” και το πρώτο all ροοΙ-villa resort στην Ευρώπη. Η έκτασή του θα περιλαμβάνει και ένα δεύτερο ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 226 δωματίων. Ηδη βρίσκεται υπό κατασκευή ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την “Robert Trent Jones III”.
Οσον αφορά τώρα τη δεύτερη φάση του έργου της “Costa Navarino”, αυτή περιλαμβάνει την επέκταση των “Νavarino Dunes” και “Navarino Bay” - καθώς και την ανάπτυξη του “Navarino Hills” ως οικολογικού προορισμού (με ιδιαίτερα χαμηλή δόμηση, σε μια λοφώδη έκταση με αμφιθεατρική θέα στην Πύλο και τον κόλπο του Ναβαρίνου), αλλά και του “Navarino Blue”: ενός ακόμη ολοκληρωμένου τουριστικού θερέτρου.
Θ.Λ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου