Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Αναβάθμιση ιστοσελίδων Δήμου Μεθώνης

Αναβαθμίστηκαν οι ιστοσελίδες του Δήμου Μεθώνης με κύριο σκοπό την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας που θα συμβαδίζει με το επίπεδο των χρηστών του Διαδικτύου.
Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεθώνης “οι εφαρμογές αυτές περιλαμβάνουν τα παρακά τω χαρακτηριστικά, τα οποία σταδιακά θα τίθενται σε εφαρμογή: Εγγραφή χρηστών εξελιγμένη διαχείριση και συμμετοχή αυτών. Διαχείριση αιτημάτων πολιτών. Διαχείριση καταγγελιών πολιτών. Δημοσίευση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Εκδοση πιστοποιητικών. Διαχείριση εγγράφων. Δημοσκοπήσεις πολιτών. Δημόσιες συζητήσεις - forum. Κατάλογος επιχειρήσεων. Κατάλογος αγγελιών (προϊόντων – ακινήτων κ.τ.λ.). Πρόβλεψη καιρού. Χάρτες περιοχής. Δυναμικό εκθετήριο – φωτογραφικό υλικό. Ημερολόγιο ενεργητικού του δήμου (συμβούλια, εκδηλώσεις κ.τ.λ.). Εγγραφή σε δελτία Τύπου και ομαδική αποστολή αυτών. Μελλοντική υποστήριξη τεχνολογίας WAP”.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “σκοπός των εφαρμογών αυτών είναι να παρέχουν στους δημότες την ευκολία, τη ταχύτητα και την εξυπηρέτηση που χρειάζονται ώστε να απεμπλακούν από τη γραφειοκρατία που συναντούν. Ο δημότης θα έχει την ευκαιρία να γίνει πραγματικό και ενεργό μέλος και οι διαδικασίες ενασχόλησης με τα κοινά μέχρι και τις καθημερινές του απαιτήσεις να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά”.
Και καλούνται “οι πολίτες να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες του δήμου (http://www.methoni.gr/ και http://www.finikounda.gr/) και να επισημάνουν τις πιθανόν παρατηρήσεις τους, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί την καλύτερη δυνατή διεθνή προβολή του τόπου μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου