Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Αίτημα αναβολής από την υπεράσπιση. Και τρίτο πρόσωπο βλέπει να εμπλέκεται η Τράπεζα της Ελλάδος


Αίτημα αναβολής αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων Κωνσταντίνου Αναζίκου και Κωνσταντίνου Σακκά όσον αφορά στην εκδίκαση στο Πενταμελές Εφετείο της υπόθεσης κλοπής των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2004.
Πρωτόδικα, ο Κωνσταντίνος Αναζίκος έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ ο Κώστας Σακκάς σε 20 χρόνια κάθειρξης και πέντε χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.
Τρίτο άτομο
Η εκδίκαση της υπόθεσης, όποτε κι αν ορισθεί, εφόσον γίνει δεκτό σήμερα το αίτημα της αναβολής, αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού μετά το πρωτόδικο δικαστήριο- στην εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας κατά του τότε διευθυντή του υποκαταστήματος στην Καλαμάτα- υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας είχαν εκφράσει υπόνοιες για εμπλοκή κι άλλου ατόμου στην.
Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο διευθυντής Διοικητικού της Τράπεζας της Ελλάδος Μιχάλης Σαράφης σημείωσε ότι η Τράπεζα έχει σοβαρές υπόνοιες για εμπλοκή τρίτου ή τρίτων προσώπων στην υπόθεση της κλοπής, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί. Ερωτώμενος μάλιστα από το «Θάρρος» τι εννοεί, είχε εξηγήσει ότι μετά την πρωτόδικη εκδίκαση περιήλθαν σε γνώση της Τράπεζας στοιχεία τα οποία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει, αλλά έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Αθήνας που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Μυστήριο
Ωστόσο, μυστήριο αποτελεί πού βρίσκονται ή τι έγιναν τα υπόλοιπα χρήματα που ακόμα δεν έχουν βρεθεί. Σημειώνεται ότι από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε η Τράπεζα ότι έχουν κλαπεί, βρέθηκε στην κατοχή του Κωνσταντίνου Σακκά 1,3 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα των 4,6 εκατ. ευρώ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να έχουν γίνει.
Ο Κωνσταντίνος Αναζίκος ουδέποτε παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην κλοπή, ενώ ποτέ δεν υπήρξε βεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, αφού όλα έχουν βασισθεί στη μαρτυρία του Κωνσταντίνου Σακκά, χωρίς κανείς από την Τράπεζα ή τις Αρχές να μπορεί να την αντικρούσει και να αντιπαραθέσει άλλη εκδοχή.
Το σίγουρο στην όλη ιστορία είναι ότι για αρκετά χρόνια ακόμη η συγκεκριμένη κλοπή θα απασχολεί την τοπική κοινωνία, ενώ και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος δε φαίνεται διατεθειμένη να την κλείσει.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου