Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

"Ζηλεύω" τη δραστηριότητα του Δήμου Μεθώνης


Μεθώνη
Στην τελική φάση ο βιολογικός
Θετικές είναι οι εξελίξεις στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μεθώνης. Η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων είναι κατά 99% έτοιμη και όπως είπε στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής, απομένει, μετά την εξόφληση του ποσού που έπρεπε να καταβληθεί στη ΔΕΗ, η σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο του ηλεκτρικού, προκειμένου να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία.
Ωστόσο, η μονάδα λειτούργησε δοκιμαστικά για να ελεγχθεί η στεγανότητα των δεξαμενών και διαπιστώθηκαν κάποιες μικροατέλειες, που επισκευάστηκαν αμέσως. Όσον αφορά στα αντλιοστάσια, η ΔΕΗ έχει εξοφληθεί και ηλεκτρολόγος της ανάδοχης εταιρείας βρισκόταν χθες στη Μεθώνη, ώστε να κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία για να τοποθετηθούν οι μετρητές και να γίνει η σύνδεση και των αντλιοστασίων με το δίκτυο της ΔΕΗ.Από τη Δευτέρα αναμένεται η έναρξη των εργασιών για τις υπόλοιπες ιδιωτικές συνδέσεις με το δίκτυο λυμάτων, ώστε από την 1η Ιανουαρίου κι αφού ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες, να ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου οι αγωγοί των λυμάτων από σπίτια και καταστήματα να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης, με σκοπό να ξεκινήσει με μικρά στην αρχή φορτία η δοκιμαστική λειτουργία των δικτύων και της μονάδας.
Έως το καλοκαίριΟ κ. Μιχελής, ο οποίος συναντήθηκε προχθές με τους υπεύθυνους των δύο ανάδοχων εταιρειών και με τον επιβλέποντα της ΔΕΚΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μονάδα θα έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία έως το καλοκαίρι.Είπε, επίσης, ότι έχουν απομείνει ελάχιστες εργασίες όσον αφορά στα δίκτυα, καθώς υπολείπονται περίπου 100 μέτρα δικτύου και η σύνδεση με 150 περίπου παροχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, για να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι εργασίες, θα απαιτηθεί ένας μήνας, ίσως και λιγότερο. Ωστόσο, εναπόκειται, όπως παρατήρησε, στο Δήμο αλλά και στους ιδιοκτήτες να προβούν στις συνδέσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις μετατροπές που πρέπει να γίνουν σε κάθε σύνδεση, προκειμένου να μεταφέρονται τα λύματα στο νέο δίκτυο αποχέτευσης κι όχι σε εκείνο που κατέληγε στο βόθρο κάθε σπιτιού ή καταστήματος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει προκειμένου η αναμονή της κάθε σύνδεσης να είναι όσο πιο κοντά στο υφιστάμενο ιδιωτικό σύστημα αποχέτευσης.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου