Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Τουριστική προβολή της Μεσσηνίας σε Λονδίνο και Λουγκάνο


Σε δυο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νομού.
Συγκεκριμένα, από 1-4 Νοεμβρίου συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση “Iviaggiatori” στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 70.000, ενώ το περίπτερο της Μεσσηνίας αναδείχθηκε το καλύτερο από τα ελληνικά περίπτερα, από άποψη μαζικότητας επισκεπτών - όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν πολλές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ελληνικών συλλόγων. Τέλος οριστικοποιήθηκε η παραμονή για 3 ημέρες στη Μεσσηνία 150 ποδηλατών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, περίπου στα μέσα Μαΐου 2008.
Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου “World travel market” που διεξήχθη από 12-15 Νοεμβρίου και συμπεριλαμβάνεται στις δύο κορυφαίες του κόσμου, η Ν.Α.Μ. έδωσε ισχυρό “παρών” με τριμελή επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π. Δημήτρης Καφαντάρης. Παρόντες ακόμα ήταν και 3 τουριστικοί πράκτορες από την Μεσσηνία, οι Χαρά
λαμπος Δουφεξής, Δημήτριος Μανιάτης και Ιωάννης Καραλής.
Από το μεσσηνιακό περίπτερο πέρασαν αρκετές χιλιάδες επισκέπτες και το ενδιαφέρον τους ήταν έντονο για τον τόπο μας και τα προϊόντα του. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηρακλής Βάλβης και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Αθανάσιος Οικονόμου.
Τέλος έγιναν συναντήσεις με παράγοντες του υπουργείου καθώς ετοιμάζεται η κάθοδος του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στην Καλαμάτα εντός του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου