Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Ριζόμυλος - Μεθώνη

Video από "ΝΕΤ " ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
http://www.net-tv.gr/index.php?id=07121403E

ΘΑΡΡΟΣ 14/12/2007
Υπέγραψε την πίστωση ο Σουφλιάς
Την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση της απαραίτητης πίστωσης και οι διαδικασίες ανάθεσης για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και σε ένα μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό.

Ριζόμυλος - Μεθώνη
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου, τον Αύγουστο είχε συνάντηση μαζί του και με απόφασή του είχε εντάξει στα προγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Στις 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισκέφθηκε εκ νέου τον κ. Σουφλιά και ο υπουργός έδωσε εντολή να ετοιμασθεί ο φάκελος και υπέγραψε την απόφαση για την έγκριση της σχετικής πίστωσης, ύψους 2.820.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σουφλιά, η τελική έγκριση του έργου θα εξαρτηθεί από την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίμανσης και την οριστική κατανομή των χρηματοδοτήσεων. «Έτσι και ο σημαντικός αυτός δρόμος του νομού μας μετά την περάτωση της οριστικής μελέτης με τις βελτιώσεις και τις νέες χαράξεις που θα προβλέπει να γίνουν σε όλο το τμήμα του, θα αρχίσει να κατασκευάζεται σύμφωνα με την εκφρασμένη από το καλοκαίρι απόφαση του κ. Σουφλιά», επισημαίνει ο κ. Λαμπρόπουλος.
Όχι στη διάλυση
Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι διαπιστώθηκε πως για όλα τα τμήματα από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα διαπιστώθηκε ότι προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς οι εργασίες και οι διαδικασίες.
Όσον αφορά στα προβλήματα που προβάλλει η κατασκευάστρια εταιρεία για το τμήμα Αθήναιο – Ραψομμάτη, το υπουργείο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη διάλυση της σύμβασης που η εταιρεία ζητά και δικαστικά και θα κάνει ό,τι προβλέπεται ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στο παραπάνω τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου