Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Ελαιοκομικό μέχρι 31 Ιανουαρίου


ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ελαιοκομικό μέχρι 31 Ιανουαρίου
Του Κώστα Κοντοθανάση
Την 31η Ιανουαρίου τελειώνει η περίοδος κατά την οποία οι ελαιοκαλλιεργητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις μεταβολών και νέων εγγραφών στο ελαιοκομικό μητρώο, διαδικασία που για τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας γίνεται στο γραφείο 201 (τηλ. 27210 44201, φαξ 27210 93088).
Καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν ώστε να μη δημιουργηθούν ουρές στο ήδη στενόχωρο γραφείο. Σημειώνεται πάντως ότι ετούτη την περίοδο έχει καταγραφεί η μισή περίπου προσέλευση σε σχέση με πέρυσι, όπως είπε στο «Θ» ο προϊστάμενος του γραφείου Κώστας Παπαδόπουλος .
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για νέα εγγραφή είναι τα εξής:
- φωτοτυπία ταυτότητας
- φωτοτυπία τίτλων ιδιοκτησίας μαζί με την πράξη μεταγραφής από το υποθηκοφυλακείο. Εάν δεν υπάρχουν συμβόλαια, πρέπει να υποβληθούν είτε το έντυπο Ε9 μαζί με βεβαίωση δημάρχου είτε μια ένορκη βεβαίωση από 2 μάρτυρες
- εκκαθαριστικό εφορίας ή άλλο παραστατικό όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ (φωτοτυπία)
- φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού ΑΤΕ
- εξουσιοδότηση θεωρημένη από ΚΕΠ αν δεν προσέλθει ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
Επισημαίνεται πως σε περιπτώσεις μεταβολών όπου ο αγοραστής ενός κτήματος έχει ήδη κάνει ελαιοκομικό, αρκεί μόνο το συμβόλαιο με τη βεβαίωση μεταγραφής.
Σε περίπτωση αγοράς αδήλωτου χωραφιού, ο αγοραστής πρέπει να το δηλώσει γνωρίζοντας ποιοι είναι οι τωρινοί γείτονες ώστε να γίνει εντοπισμός στα γεωγραφικά συστήματα που υπάρχουν στους υπολογιστές. Αν ο εντοπισμός είναι αδύνατος, απαιτείται τοπογραφικό με συντεταγμένες σε σύστημα ΕΓΣΑ 87.
Επίσης, είναι δυνατόν να γίνουν διορθώσεις σε αγροτεμάχια, είτε στα δέντρα είτε στα στρέμματα. Για δέντρα που φυτεύθηκαν σε χωράφι για το οποίο ήδη υπάρχει ελαιοκομικό, δε χρειάζεται παραστατικό. Εφόσον το χωράφι ήταν αφύτευτο και μπήκαν δέντρα, χρειάζονται τίτλοι ιδιοκτησίας με βεβαίωση μεταγραφής.
Σχετικά με τις διορθώσεις σε έκταση, πρέπει ο ιδιοκτήτης να μπορεί να δείξει πού είναι το αγροτεμάχιο ώστε να εντοπισθεί στα ηλεκτρονικά γεωγραφικά συστήματα για να γίνει η διόρθωση, ενώ χρειάζεται και τοπογραφικό.
© 2008 "ΘΑΡΡΟΣ" Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου