Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Δημοπρατείται το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας Ναβαρίνου

Για την εξέλιξη της υπόθεσης δημιουργίας Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας Ναβαρίνου,προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, συζήτησαν προχθές ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο.
Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός διαδραστικού εκθέματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών για την προβολή και την παροχή ιστορικών πληροφοριών σχετικά με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827).
Η εφαρμογή περιλαμβάνει αναπαράσταση της ναυμαχίας με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών και κινούμενης εικόνας, γενικότερες εικόνες για το ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης, για τους πρωταγωνιστές της ναυμαχίας και από τις δύο πλευρές (Τουρκοαιγυπτιακός στόλος και στόλοι Αγγλων, Γάλλων και Ρώσων), ακόμα και αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο, στις οποίες θα παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα από την οπτική γωνία συγκεκριμένων προσώπων. Το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης θα λειτουργήσει στα σφαγεία, ιδιοκτησίας του Δήμου Πύλου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο φορέας χρηματοδότησης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας είναι ο φορέας πρότασης, υλοποίησης και επίβλεψης και ο Δήμος Πύλου είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και φορέας λειτουργίας του έργου.
Ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι προχωρά πολύ γρήγορα η δημοπράτηση του έργου που προβάλλει την πολιτισμική μας κληρονομιά, ενώ παράλληλα πριν την έναρξη υλοποίησής του έγινε συζήτηση για την σημερινή επίσκεψη των μηχανικών της εταιρείας ΤΕ.ΜΕΣ. του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου υπό τον αντιπρόεδρο της ΤΕ.ΜΕΣ. Νίκο Κατσικερό.
Σκοπός της επίσκεψης των μηχανικών της εταιρείας ΤΕ.ΜΕΣ. είναι η άμεση έναρξη των διαδικασιών διαμόρφωσης των παλαιών σφαγείων του Δήμου Πύλου. Είναι γνωστό ότι με προσφορά του καπετάν Βασίλη ο συγκεκριμένος χώρος θα έχει διττή λειτουργία, αφενός μεν θα φιλοξενήσει την ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και αφετέρου στο υπόλοιπο μισό θα διαμορφωθεί μουσείο που θα αφορά τη Ναυμαχία.
Από την πλευρά του ο κ. Χρονόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου