Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Ελλιπείς οι έλεγχοι του ΙΚΑ στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Μεγαλόπολη, την ερχόμενη Τρίτη 22 του μήνα, κάλεσε ο Γιάννης Πάσουλας -πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων- τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ στο Ρωμανού, προς τους οποίους απευθύνθηκε χθες νωρίς το πρωί.
Ο πρόεδρος της ΟΟΣΕΕ, τόσο στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα στην Καλαμάτα -στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»- τόνισε ότι «μόνο με αγώνες μαζικούς θα μπορέσει το κίνημα να έχει αποτελέσματα».
Κάλεσε δε τους Ελληνες και ξένους εργαζόμενους -στην ΠΟΤΑ και αλλού- «να αγωνιστούν μαχητικά ενάντια στην ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».
Ταυτόχρονα κάλεσε σε συνεχή εγρήγορση τους εργαζόμενους, ζητώντας τους να μην αποσπώνται από την -όπως είπε- «επικίνδυνη τακτική του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ, που στηρίζουν τους αντεργατικούς νόμους Ρέππα και Σιούφα».
Καταλήγοντας ο Γιάννης Πάσουλας επισήμανε πως «γι’ άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι η ενότητα της εργατικής τάξης, η αποτελεσματικότητα των αγώνων, δεν είναι υπόθεση μιας πράξης. Είναι δύσκολος και μακρύς αγώνας που δίνεται με συνέπεια και ταξικό προσανατολισμό πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο και πλαίσιο, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις».
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρόεδρος της ΟΟΣΕΕ, μετά την ομιλία του στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ στο Ρωμανού πραγματοποίησε -από κοινού με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας Πέτρο Τσαπραλή και μέλη του Συνδικάτου- παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων.
Αντικείμενο της διαμαρτυρίας ήταν ο ελλιπής -όπως δήλωσαν- έλεγχος του ΙΚΑ στο εν λόγω εργοτάξιο για τα ένσημα που παίρνουν οι εργαζόμενοι από τους εργολάβους.
Χθες το βράδυ, τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με εισηγητή το Γιάννη Πάσουλα και αντικείμενο τη συγκρότηση επιτροπής του ΠΑΜΕ στην περιοχή. Β.Γ.Μ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου