Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

4 νέα τμήματα ζητά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την ίδρυση 4 νέων τμημάτων για τις σχολές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας ζητά η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το υπουργείο Παιδείας. Το σχετικό έγγραφο απεστάλη στο υπουργείο την Τρίτη και αναφέρεται στα αιτήματα της Δ.Ε. για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Ε. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, ζητείται η ίδρυση των εξής τμημάτων:
- Επιστημών Διοίκησης για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στην Τρίπολη, η οποία μέχρι τώρα έχει μόνο ένα τμήμα.
- Τουριστικών Επιστημών που θα ανήκει σε δύο σχολές, στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, προκειμένου να καλύπτει το χειμερινό τουρισμό στο Μαίναλο και το θερινό στην Καλαμάτα, και το οποίο θα έχει στόχο την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου αλλά και την αύξηση του χειμερινού τουρισμού.
- Ζώων και Ζωικής Παραγωγής στην Τρίπολη, καθώς η περιοχή έχει αυξημένη κτηνοτροφία.
- Διατροφής και Διαιτολογίας για τη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής στη
Σπάρτη.
Να σημειωθεί πως προτεραιότητα του Πανεπιστημίου για φέτος, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος,
αποτελεί η ίδρυση του τμήματος Επιστημών Διοίκησης καθώς η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας έχει μόνο ένα τμήμα, ενώ επιπλέον το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα έχουν ολοκληρωθεί τα κτήρια που κατασκευάζονται για τη στεγασή της και θα έχει επάρκεια χώρων. Αντιθέτως, για μια ακόμα -τουλάχιστον- χρονιά θα παραμείνει με ένα τμήμα η Σχολή
Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο φετινό αίτημα του Πανεπιστημίου, καθώς δεν υπάρχουν οι κτηριακές υποδομές που απαιτούνται για ένα ακόμα τμήμα. Ανάλογο αίτημα πιθανότατα θα υποβληθεί του χρόνου, εν αναμονή της ολοκλήρωσης και των κτηρίων του Πανεπιστημίου στην Αργολίδα. Ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε τέλος πως “η Διοικούσα Επιτροπή προτείνει αλλά το υπουργείο
αποφασίζει”.
Να σημειώσουμε ακόμα, πως στο ιδρυτικό προεδρικό διάταγμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρονται ορισμένα ακόμα τμήματα όπως είναι: Ενεργειακής και Βιομηχανικής Τεχνολογίας στην Τρίπολη, Εικαστικών Εφαρμογών στο Ναύπλιο και Αγροτικής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης στη Βυτίνα. Ωστόσο, η Δ.Ε. θέτει προτεραιότητες σε αυτά ή ζητά την ίδρυση και νέων τμημάτων ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως εξηγεί ο κ. Δημόπουλος. Κ.Δ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου