Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Βιάζονται να μπουν στο Καλογερικό

Μέχρι το Μάρτιο το αργότερο θα έχει προσδιοριστεί η τιμή μονάδας για τα τμήματα του εθνικού δρόμου που θα απαλλοτριωθούν από την Τρίπολη έως και τα Παραδείσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιοχή του Καλογερικού, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες διάνοιξης στο συγκεκριμένο σημείο.
Οπως μας ενημέρωσε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν τελειώσει οι εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών του εθνικού δρόμου μέσα στα όρια της Αρκαδίας μέχρι τα Παραδείσια και βρίσκονται στα δικαστήρια. Η δικάσιμος για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα σε 1 με 1,5 μήνα.
Για τα τμήματα Λεύκτρο -Σπάρτη και Τσακώνα - Καλαμάτα οι εκτιμήσεις βρίσκονται κοντά στο τέλος τους και υπολογίζεται πως θα σταλούν στα δικαστήρια το Μάρτιο, ώστε τέλη Απριλίου με Μάιο να οριστεί η δικάσιμος.
Πάντως, από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Καλογερικό, ώστε ο ανάδοχος όμιλος “Μορέας” να μπει το συντομότερο, την άνοιξη, να προχωρήσει, χωρίς εμπόδια και να παραδώσει τη νέα διάβαση Καλογερικού - που θα έχει και σήραγγα- το 2009, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου