Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Πρόβλημα χρηματοδοτήσεων στο Παραδείσια - Τσακώνα

Προβληματική εξακολουθεί να είναι η ροή των χρηματοδοτήσεων γιατην ανακατασκευή του εθνικού δρόμου στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα και αν δεν αποκατασταθεί, είναι πολύ πιθανό το έργο να σταματήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάδοχο κοινοπραξία, για την ώρα αντέχει ακόμα να συνεισφέρει στην εκτέλεση του έργου. Ομως, εκφράζεται ανησυχία για την εξέλιξη του σημαντικού έργου, σε περίπτωση που η προβληματική χρηματοδότηση συνεχιστεί. «Αν δεν αλλάξουν τις ταχύτητες χρηματοδότησης, πόσο θα αντέξουμε ακόμα;», παρατήρησε στέλεχος της κοινοπραξίας “Alpine Mayreder -ΤΕΡΝΑ”. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξουν κανονικές συνθήκες, κανονική ροή χρηματοδότησης, χωρίς απρόοπτα, το έργο θα τελειώσει μέσα στο 2009. Το Μάρτιο, πάντως, αναμένεται να γίνει η θεμελίωση της μεγάλης κοιλαδογέφυρας 470 μέτρων και αργότερα μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα θεμελιωθεί και η τοξωτή γέφυρα των 390 μέτρων στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανακατασκευής στο Παραδείσια - Τσακώνα είναι προϋπολογισμού 114 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου