Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Το ΚΚΕ για το ατύχημα στο Ρωμανού

“Εργοδοτικό έγκλημα” χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ στο Ρωμανού, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργατών.
Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι “το γεγονός αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες που έχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την πολιτική δηλαδή που εξυπηρετεί αποκλειστικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου”.
Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες “να αποτρέψουν αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στις δυνάμεις που σπέρνουν ψευδαισθήσεις περί καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο όπως ο Συνασπισμός”.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 05/02/2008
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αυτή την ακραία φρασεολογία του ΚΚΕ περί «Εργοδοτικού εγκλήματος» και άλλων τέτοιων βαρύγδουπων εκφράσεων. Προσπαθούν να μας πουν τι άραγε; Όπου δεν υπάρχει το «μεγάλο κεφάλαιο» δεν υπάρχουν εργατικά ατυχήματα; Στις κομμουνιστικές χώρες δεν έγινε ποτέ κανένα ατύχημα; Και να ήθελα να είμαι ΚΚΕ δεν με αφήνουν αυτοί γιατί προσβάλουν τη νοημοσύνη μου με το να πρέπει να αποδέχομαι αυτά που αυτοί θεωρούν σωστά, χωρίς να μπορώ να διαφωνώ.
Θα θυμηθώ τις μέρες του Τσέρνομπιλ, που Κνίτες είχαν προγραμματίσει εκδρομή στην τότε ΕΣΣΔ. Μετά το περιστατικό προσπαθήσαμε να πείσουμε μια φίλη να μη ταξιδέψει γιατί είναι επικίνδυνο. Δεν δεχόταν κουβέντα και έλεγε ότι αυτά είναι καπιταλιστικές μ……ς για να χτυπήσουν το σύστημα και πως τίποτα, από αυτά που γράφονταν και λέγονταν από τη Δύση, δεν είναι αλήθεια. Τίποτα δεν είχε συμβεί και όλα ήταν προσπάθεια των Αμερικανών να βλάψουν την ΕΣΣΔ.
Έχασα τα ίχνη της από τότε αλλά, ειλικρινά, εύχομαι να είναι καλά και ας συνεχίσει να δέχεται αυτά που της «σερβίρουν» χωρίς να διαφωνεί.
Κώστας….

1 σχόλιο:

  1. Μεγαλη πρεμούρα σας έχει πιασει για την υπεράσπιση του καπετάνιου. Ο μόνος που πάει κόντρα στο ρεύμα είναι το ΚΚΕ. Οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ) αγκαλίτσα φωτογραφίζονται με τον Καπετάνιο. Δεν αναρτείς και μια φωτογραφία δικιά σου μη σε δούμε και σένα πουθενά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή