Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Φράγμα στο Μιναγιώτικο λιμνοδεξαμενές και γεωτρήσεις. ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ’ ΚΠΣ

Το φράγμα στο Μιναγιώτικο ποτάμι, λιμνοδεξαμενές και γεωτρήσεις, καθώς και μια σειρά άλλων έργων και δράσεων, θα διεκδικήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του Δ’ ΚΠΣ.
Αυτό επεσήμανε ο νομάρχης Δ. Δράκος, ενημερώνοντας πως ετοιμάζεται φάκελος διεκδίκησης που θα παραδοθεί στον υπουργό Αλέξανδρο Κοντό κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο νομό. Ο κ. Δράκος, αφού υπενθύμισε ότι έχει εξασφαλιστεί το έργο του Φιλιατρινού φράγματος, ανέφερε: «Διεκδικείται το θέμα του Μιναγιώτικου και η προώθηση ενός προγράμματος λιμνοδεξαμενών και ενός συστήματος γεωτρήσεων αρδευτικών. Επίσης, υπάρχει και η διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των έργων στη λεκάνη του Παμίσου, η υποστήριξη του αγροτικού εξηλεκτρισμού, τωνεπενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και των επενδύσεων στη μεταποίηση, επίσης και το θέμα της αγροτικής οδοποιίας».
Εκανε λόγο και για τα ζητήματα της βιολογικής γεωργίας, «για τα οποία έχουμε κάνει παράσταση στο θέμα που αφορά τη μείωση των επιδοτήσεων», ενώ στάθηκε στο θέμα των λιόζουμων: «Κλείνω με μια πρόταση που έχουμε ήδη ετοιμάσει για τον κ. Κοντό -και την οποία θα πάρετε αύριο-, σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Η συγκεκριμένη πρόταση που κάνει η ΝΑΜ γίνεται διότι η υπόθεση αυτή πρέπει να είναι ενιαία και εν πολλοίς θεσμοθετημένη, οργανωμένη και νομοθετικά καλυμμένη. Δεν μπορεί να είναι ούτε αποσπασματική, ούτε ανάλογα με την περίπτωση αντιμετωπιζόμενη. Παράλληλα, θα κάνουμε και τις δικές μας ενέργειες, που θα ανακοινώσουμε το προσεχές 10ήμερο για τη βραχυπρόθεσμη διαχείριση του ζητήματος».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου