Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Λούνα παρκ σε Πύλο - Μεθώνη θέλουν, δεν θέλουν οι δήμαρχοι

Λούνα παρκ θα εγκατασταθεί προσωρινά στα λιμάνια της Μεθώνης και της Πύλου. Η εγκατάσταση θα είναι για 1 μήνα, το Μάρτιο στο ένα λιμάνι και τον Απρίλιο στο άλλο. Την απόφαση αυτή πήρε η Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας στην τελευταία της συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της επιτροπής και του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Τζάννες ανέφερε πως η εγκατάσταση των λούνα παρκ γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των δύο δημάρχων, ωστόσο, ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής εξέφρασε τη διαφωνία του με τον προτεινόμενο χώρο και υπέδειξε άλλον.
«Για ένα μήνα θα είναι το λούνα παρκ σε κάθε περιοχή. Και είναι με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων», μας είπε ο κ. Τζάννες και παρατήρησε: «Στη Μεθώνη θα είναι μπροστά στο τουριστικό, στο ξενοδοχείο της παραλίας. Σ’ ένα χώρο που θα διαμορφώσει κατάλληλα ο δήμος. Το λούνα παρκ είναι προσωρινό, για ένα μήνα, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη. Δεν είναι μόνιμο, για να κάνουμε πλειοδοτικό διαγωνισμό».
Ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής σημείωσε: «Πού θα το βάλουν το λούνα παρκ; Θα επαναστατήσουν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων. Είναι ένας χώρος στον οποίο έχουμε ζητήσει να κάνουμε παρέμβαση - αισθητική αναβάθμιση. Λούνα παρκ εκεί πέρα; Εγώ δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένο. Εμείς θα πούμε όχι, αν έρθει τέτοια πρόταση». Ο κ. Μιχελής ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να μπουν ομπρέλες εκεί, να βελτιώσουμε τις συνθήκες των ανθρώπων που πάνε και κάνουν μπάνιο. Εχουμε άλλο χώρο δίπλα στο κάμπινγκ, 20 στρέμματα. Εκεί να βάλουν το λούνα παρκ».
Ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος μας είπε: «Επειδή το είχε βάλει και πέρσι το Λιμενικό Ταμείο και επειδή είναι για ένα μήνα την άνοιξη, δε διαφωνούμε. Για το καλοκαίρι, όμως, δεν το δεχόμαστε σε καμία περίπτωση. Είναι χώρος αναψυχής, περιπάτου για τον κόσμο». Ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε ότι πέρσι είχαν ζητήσει μια γωνιά του λιμανιού για να κάνουν παιδική χαρά, αλλά το Λιμενικό Ταμείο δεν το ενέκρινε. Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου