Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ «Δεν είναι τυχαία η πορεία»

ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΓΚΟΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Οταν στο ξεκίνημα της χρονιάς η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Τσικλητήρα Πύλου έθεσαν ως στόχο την είσοδο στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, πολλοί θεώρησαν υπερβολικές τις...απαιτήσεις της νεοφώτιστης στην κατηγορία ομάδας της Πυλίας.
Μετά από 20 αγωνιστικές όμως, η πορεία του Τσικλητήρα είναι ακόμη καλύτερη και από ό,τι περίμεναν οι άνθρωποί του. Με 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, η ομάδα της Πύλου βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με την πορεία της έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος του Τσικλητήρα Μάρκος Σαρδέλης και ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος μίλησαν στην «Ε» για την έως τώρα πορεία της ομάδας, την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.
«Μυστικό η καλή χημεία» Ο Μάρκος Σαρδέλης δηλώνει ξεκάθαρα ότι η άριστη χημεία που υπάρχει μεταξύ διοίκησης - τεχνικής ηγεσίας - παικτών και φιλάθλων είναι το μιυστικό της επιτυχίας. «Υπάρχει πολύ καλή χημεία και άριστο κλίμα μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται στην ομάδα και έτσι έχουμε αυτή την πορεία. Οταν είπαμε το καλοκαίρι ότι στοχεύουμε στην πρώτη 6άδα δεν το είπαμε τυχαία. Φαινόταν πως η ομάδα έχει δυνατότητες και ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους. Το ότι ο προπονητής προβληματίζεται για το ποιους παίκτες θα αφήσει εκτός 18άδας κάθε Κυριακή τα λέει όλα. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους τους παίκτες πράγμα που δίνει και σε μας κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια».
Ο Μιχάλης Ζάγκος στάθηκε ιδιαίτερα στην βελτίωση που υπάρχει στην ομάδα. «Γίνεται καλή προσπάθεια στην ομάδα και τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία, όπως τυχαίο δεν είναι ούτε το ότι παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι αφού όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις».
Το βάρος στην υποδομή
Το πρωτάθλημα θέλει 10 αγωνιστικές και ο Τσικλητήρας, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του, θα έχει διπλό στόχο στην συνέχεια. Αφενός να μείνει ψηλά στην βαθμολογία και αφετέρου να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά της ομάδας. «Για μένα ο στόχος έχει ήδη εκπληρωθεί με την 4η θέση που έχουμε μετά από 20 αγωνιστικές. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες ώστε να βοηθήσουν τα νέα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα», τόνισε ο Μάρκος Σαρδέλης - που σημείωσε ακόμη το βάρος που δίνει και θα συνεχισει να δίνει ο Τσικλητήρας στην υποδομή. «Η παιδική ομάδα είναι δύο χρόνια πρώτη στο παιδικό πρωτάθλημα. Αυτό κάτι δείχνει. Θέλει σοβαρότητα και υποδομή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ομάδα που δεν έχει δικούς της παίκτες δεν έχει μέλλον. Εμείς δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω πως πάμε καλά».
Ο Μιχάλης Ζάγκος τόνισε πως οι νεαροί παίκτες θα πάρουν ευκαιρίες και στο χέρι τους είναι να τις... αρπάξουν. «Από εδώ και πέρα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και στα νέα παιδιά της ομάδας, όπως είναι οι Νικολόπουλος, Ζευγίτης, Κατσούλης, Αντριάν, Γουρνάς και άλλοι. Πιστεύουμε στα παιδιά αυτά και πρέπει να τα εντάξουμε στην ομάδα ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει».
Στο ίδιο πλαίσιο ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του και ο Μάρκος Σαρδέλης. «Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή προσπαθεια που γίνεται στην ομάδα με την βοήθεια πάντα του κόσμου που είναι πολύ κοντά στον Τσικλητήρα. Από εκεί και πέρα, όταν και αν έχουμε την κατάλληλη υποδομή θα πάμε για άνοδο...».
Κομπλέ με Χώρα
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τσικλητήρας προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Παπαφλέσσα Χώρας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και έτσι ο Μιχάλης Ζάγκος θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.
Νίκος Τσουμπράκος
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου