Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ο Σαμαράς άνοιξε τα χαρτιά του

Ο Πύλιος πολιτικός Αντώνης Σαμαράς αν και αργά, μίλησε για το Σκοπιανό. Oσο και να προσπάθησε ο αποστάτης να μιλήσει μειωτικά για τον εθνικό ρόλο που έπαιξε ο Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών το μόνο που κατάφερε είναι το γεγονός να περάσει στον ελληνικό λαό ότι η κόρη του σήμερα διαβουλεύεται στο εξωτερικό σύμφωνα με τις εντολές που φαίνεται να της «δίνει» ο Σαμαράς ως εμπειρότερος και πρωταγωνιστής της υποθέσεως τότε για το Σκοπιανό. Κοίτα πώς τα φέρνει η ιστορία, η οποία (γράφεται και δεν διαγράφεται όπως θα ήθελε ο αποστάτης) προσπαθώντας τότε να ρίξει στη λούμπα έναν πολιτικό τον οποίο και πάντρεψε εδώ στην Πύλο που αντί να σεβαστεί τα στέφανα, του φόρεσε χειροπέδες και αμόλησε τον Γρυλάκη να χαφιεδοσυνδιαλέγεται. Επιπροσθέτως η κόρη του σήμερα αγωνιωδώς προσπαθεί να βγει από τη λούμπα που την έριξε ο Καραμανλής. Αν και τώρα δεν κατάλαβε η οικογένεια του αποστάτη, μετά την πρόσφατη είσοδο Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο, ότι η κόρη του ούτε σε εφτά ζωές δεν πρόκειται να ηγηθεί της Ν.Δ. στο κόμμα που τον μάζεψε ο αείμνηστος Καραμανλής, σημαίνει ότι μιλάμε για ανοήμονες. Το ινάτι πάντως βγάζει μάτι.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι σε δέκα χρόνια θα τους έχουμε ξεχάσει αλλά θα θυμόμαστε όμως το στημένο ειδικό δικαστήριο και τον παντσαβόλτα στη συνέχεια. Επειδή δεν ξεχάσαμε τη μαντεία του αποστάτη (σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το Μακεδόνικο) ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να θυμηθούμε εκείνη την ιστορική χειραψία που δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική Βουλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου μπαίνοντας στην αίθουσα πριν καθίσει στο έδρανό του κατευθύνθηκε προς το Σαμαρά και θερμά τον χαιρέτησε.
Ποιος πολιτικά αντίθετος έχει χαιρετήσει τον αποστάτη μέσα στη Βουλή και εκατομμύρια Ελλήνων να βλέπουν τις εν λόγω εικόνες; Ουδείς. Αλλο τόσο δεν θα δει και τους απογόνους του να διεκδικούν κάτι περισσότερο. Οταν πουλάς τους Βενιζέλους που σε ανέδειξαν, όταν κατεβαίνεις με δικό σου κόμμα απέναντι στον Καραμανλή, όταν αποπέμπεις τον υπουργό Εξωτερικών γιατί δεν είναι δίγλωσσος απεναντίας είναι εθνικά υπερήφανος, όταν στην Αμερική δίνει συνέντευξη η παρά τω πρωθυπουργώ κόρη σου για εξωτερικά ζητήματα και ο Σαμαράς μένει βουβός (πολύ άθλιο αυτό) μην περιμένεις πια όλα τελειώσανε, λέει ο Καζαντζίδης.
Για το ζήτημα του Σκοπιανού ο Σαμαράς επισήμανε σήμερα ευθαρσώς το μεγαλείο των αείμνηστων ηγετών Καραμανλή και Παπανδρέου που απέρριπταν το όνομα Μακεδονία και ως παράγωγο. Εάν ο λαός θεωρεί ως πράγματι ηγετικές φυσιογνωμίες τους δύο μεγάλους αυτούς πολιτικούς για το ζήτημα του Σκοπιανού ποιος δικαιώνεται; Ο αποστάτης πάντως όχι, ο οποίος πλήρωσε φυσικά με το ίδιο νόμισμα την αποστασία από τον Σαμαρά.
Σε ό,τι αφορά άλλο ζήτημα εφαρμόσιμης πολιτικής που συνήθως οι νεότεροι πολιτικοί επηρεάζονται από τους παλαιότερους θεωρώντας τους “μεγάλους“, όπως ο Σαμαράς τον αείμνηστο Καραμανλή, η άποψη ότι στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται δεν πρέπει τούτο να υιοθετείται από τον Σαμαρά διότι έστω και αργά που μίλησε καταλάβαμε την πολιτική του άποψη για τα πράγματα τα οποία γίνονται και λέγονται στην ώρα τους. Ωστόσο ξανάδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία.
Ως εκ τούτου οι Νεοδημοκράτες (πυρήνας) φίλοι του από την Πύλο εδώ που τον πάντρεψε ο αποστάτης οφείλουν να οργανώσουν κίνημα ηγεσίας υπέρ του συμπατριώτη τους. Καλά δεν το βλέπουν ότι το παλικάρι τραβάει το άρμα; Εδώ το βλέπουμε καθαρά εμείς οι Πασοκατζήδες.
Βέβαια αυτό δεν θα άρεσε στον Σαμαρά και θα το απέτρεπε. Σε αυτές όμως τις περιπτώσεις δεν ρωτάνε. Αυτός τους ρώτησε όταν ασκούσε βέτο στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων (Σκοπιανό) και ήταν αμετακίνητος στη θέση του όταν ο αποστάτης το έπαιξε διπλό ταμπλό; Τους ρώτησε όταν ίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη και ξεφορτώθηκε η Ελλάδα τον εφιάλτη; Φυσικά δεν ρωτάνε οι πολιτικοί ούτε και βάζουν λόγο εκ των προτέρων για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις τους. Τα γεγονότα τώρα όμως είναι σαφέστατα. Τη Ν.Δ. δεν την αντέχει πλέον η ελληνική κοινωνία με τα συγκεκριμένα πρόσωπα όπως Καραμανλής, Αλογοσκούφης και ρέστοι. Η οικονομική ένδεια εισήλθε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Σεμνά και ταπεινά θα ‘λέγε ο δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο να διαπαιδαγωγήσει τα παιδάκια προκειμένου να βγουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία. Ο ελληνικός λαός ζητάει να ξαναβρεί την υπερηφάνεια του και να μην πηγαίνει στις τράπεζες με σκυμμένο κεφάλι ζητώντας 500 ευρώ δάνειο προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του κι ύστερα να ξανασκύψει όταν αδυνατεί να ξεχρεώσει. Πρέπει να φύγει ο Καραμανλής. Νισάφι. Μείωσε την ανθρώπινη προσωπικότητα. Εάν υποθέσουμε τώρα ότι αυτοί που ψήφισαν τον Καραμανλή για δεύτερη φορά τον ψήφισαν γιατίπερνάνε καλά και θα περάσουν καλύτερα, σωστά ο Σαμαράς απάντησε στην ερώτηση για τη διαδοχή ότι ο Καραμανλής θα αφήσει το κόμμα μετά από πολλά χρόνια.
Σε εκείνους όμως που ψήφισαν Ν.Δ. για δεύτερη φορά και βρίζουν στις λαϊκές αγορές ή για εκείνους που ο μηνιαίος μισθός επαρκεί για ένα δεκαήμερο άρεσε η άποψη Σαμαρά; Φυσικά όχι. Δεν είναι τόσο μαζοχιστής ο ελληνικός λαός.
Τέλος ας υιοθετήσουμε την άποψή του σχετικά με το ρόλο της αντιπολίτευσης που πρέπει να είναι ισχυρή έτσι ώστε να ιδρώνει η κυβέρνηση. Ομως ο κόσμος δεν επιθυμεί κουρασμένη-ιδρωμένη κυβέρνηση κοιτώντας τον Καραμανλή να τρέχει στο ταρτάν μόνος του και να ‘ρχεται δεύτερος. Εκείνο που επιθυμεί είναι αξιοπρεπή διαβίωση.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/03/2008
Έλεος πια. Και πολιτικός αναλυτής τώρα ο Τ Αλ. Τι άλλο θα δούμε δεν ξέρω και δεν μπορώ να το φανταστώ.
Κώστας….

1 σχόλιο: