Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Αναπλάσεις στην Πύλο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΟΔήμος Πύλου πρόκειται να συνεργαστεί με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο αναλαμβάνει να συντάξει μελέτες και να καταθέσει προτάσεις για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Προχθές το βράδυ, σε άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Τμήματος Γεώργιος Πανέτσος και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Κουφόπουλος και ενημέρωσαν για το πρωτόκολλο συνεργασίας με αντικείμενο τη συνολική αναβάθμιση, εμπλουτισμό, συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επέκταση του Δήμου Πύλου.
Οπως σημείωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος, οι 2 πρώτες μελέτες αφορούν την
αναβάθμιση - ανάπλαση της πλατείας Τριών Ναυάρχων και των πέριξ δρόμων και την αποκατάσταση - ανάδειξη του μεσαιωνικού υδραγωγείου (καμάρες). Την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο για την υπογραφή του πρωτοκόλλου.
«Είμαστε ευτυχείς που δέχθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας άνθρωποι με τεράστια επιστημονική εμπειρία και καινοτόμες ιδέες, για να μπορέσουμε να προλάβουμε τις προκλήσεις με την ΠΟΤΑ και την όποια ανάπτυξη συντελεστεί στην περιοχή μας», επεσήμανε ο κ. Χρονόπουλος.
Η συνεργασία έχει ορίζοντα από 2 έως 4 χρόνια. Τα 10 αντικείμενα που πρόκειται να μελετήσει το πανεπιστημιακό τμήμα της Πάτρας, είναι: Πολεοδομική προσέγγιση. Συγκοινωνιολογική - κυκλοφοριακή προσέγγιση. Αστική επέκταση. Παραλιακή ζώνη - προστασία, αποκατάσταση, ανάπλαση, ανάδειξη. Κοινωνική και πολιτιστική υποδομή. Ανάδειξη αρχιτεκτονικού, μνημειακού, φυσικού και άλλου πλούτου. Σημειακές παρεμβάσεις λειτουργικών βελτιώσεων, εξωραϊσμού και ανάδειξης. Τεχνική υποδομή - οικολογία - περιβάλλον. Ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής για τον πολεοδομικό σχεδιασμό του δήμου.
Διερεύνηση τάσεων, επιθυμιών, απόψεων, προβληματικής και προοπτικής των πολιτών του δήμου, σε σχέση με τα πολεοδομικά προβλήματα, την ποιότητα ζωής και τη μελλοντική ανάπτυξη.
Γ.Σ.
¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/03/2008
Φοβάμαι μήπως προκύψει εμπλοκή με τη σύνταξη των μελετών από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας γιατί μπορεί να κατατεθεί ένσταση (επειδή το έργο είναι μεγάλο) από κάποιο μελετητικό γραφείο με τη δικαιολογία ότι δεν έγινε προκήρυξη διαγωνισμού αλλά έγινε ανάθεση. Μακάρι να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και έρθουν όλα πίσω.
Κώστας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου