Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Από πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ

Από το τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ θα διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για τη βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλου - Πύλου - Μεθώνης και την κατασκευή του νέου δρόμου Καλαμάτας - Ριζόμυλου. Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή την προχθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα, με τον επικεφαλής της ΔΜΕΟ (Διεύθυνσης Μελετών Εργων Οδοποιίας) του ΥΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρο Πανουτσόπουλο, για τη μελέτη του δρόμου Ριζόμυλου - Πύλου - Μεθώνης. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει προκηρυχθεί και στις 16 Απριλίου θα ανοιχθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων μελετητικών γραφείων. Εχει προϋπολογισμό 3.756.000 ευρώ και, όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος,
περιλαμβάνει όλες τις υποστηρικτικές μελέτες -και τις γεωτεχνικές έρευνες- και έχει προθεσμία ολοκλήρωσης 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο μελετητική ομάδα. «Με τη μελέτη αυτή θα έχουμε πλήρη ωριμότητα για το σύνολο των μελετών», παρατήρησε ο αντινομάρχης και αναφέρθηκε και στο νέο δρόμο Ριζόμυλου -Καλαμάτας, σημειώνοντας: «Προωθείται η χρηματοδότηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης της μελέτης του δρόμου αυτού με τη βοήθεια του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Θα γίνει με προγραμματική σύμβαση Ν.Α. - Περιφέρειας - ΤΕΔΚ και Αναπτυξιακής και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω Αναπτυξιακής».
Για την προοπτική της χρηματοδότησης και υλοποίησης των δύο δρόμων ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε: «Με τους δρόμους αυτούς θα έχουμε έναν πλήρη άξονα. Ο νομάρχης θα ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ και πιστεύω πως θα το ζητήσουν και όλοι οι πολιτικοί του νομού, να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου. Πρόκειται για έργα σημαντικά για την ανάπτυξη του νομού, ενόψει της ΠΟΤΑ και άλλων τουριστικών επενδύσεων». Γ.Σ.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου