Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Εργα δύο ταχυτήτων στον αυτοκινητόδρομο

ΑΠΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Ο «ΜΟΡΕΑΣ»

Αυτοκινητόδρομος με έργα δύο ταχυτήτων και ο “Μορέας” στα διόδια από τις 17 Μαρτίου, είναι οι εξελίξεις στο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη. Η ενεργοποίηση της σύμβασης που έγινε στις 3 Μαρτίου οδηγεί σε επιτάχυνση των εργασιών που εκτελούνται με το σύστημα της συγχρηματοδότησης και στα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι το Αθήναιο, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στο Τσακώνα-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη.
Ηδη σε 5 εργοτάξια γίνονταν πρόδρομες εργασίες ενώ έχουν ξεκινήσει η δεύτερη σήραγγα Αρτεμισίου, η σήραγγα Νεοχωρίου και η προ-ετοιμασία για τη σήραγγα Καλογερικού. Η συγκέντρωση στο μέτωπο αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλο το τμήμα από την Κόρινθο μέχρι το Αθήναιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Μαρτίου 2010. Ακολουθεί το τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα που πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2011, ενώ το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.
Και ενώ τα τμήματα αυτά αρχίζουν να “τρέχουν”, αργότεροι από τους προβλεπόμενους και τους επιθυμητούς είναι οι ρυθμοί των έργων από Αθήναιο μέχρι Λεύκτρο και από Παραδείσια μέχρι Τσακώνα. Με προβλήματα απαλλοτριώσεων, αντιμετώπισης κατολισθήσεων και χρηματοδότησης κινδυνεύουν να μείνουν πίσω εφόσον από το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες απεμπλοκής.
Από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου... νέα πρόσωπα θα υποδέχονται τους οδηγούς στα διόδια. Ο “Μορέας” έχει ήδη προσλάβει και εκπαιδεύσει προσωπικό, καθώς κανένας από τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας δεν επέλεξε να εργαστεί στο νέο φορέα - δυνατότητα που δίνει η σύμβαση -και όλοι προτίμησαν να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Το ύψος των διοδίων προς το παρόν θα παραμείνει στα 2 ευρώ, αλλά μέχρι την εφαρμογή του συστήματος χρέωσης με το χιλιόμετρο (0,04 ευρώ), υπάρχουν σκέψεις σταδιακής αύξησης και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου