Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Κάποιες σκέψεις

Για τον καιρό, στην Πύλο τις Απόκριες, τα «είπαμε» με τη φωτογραφία δίπλα. Έβρεχε τις νύχτες και το πρωί ήταν χαρά Θεού.
Νέα μαγαζιά, κάθε είδους, έχουν ανοίξει στην Πύλο και τη Γιάλοβα και ετοιμάζονται και άλλα.
Το σπίτι του Τσικλητήρα δεν έχει τελειώσει πλήρως. Μένουν εσωτερικές εργασίες που πρέπει να γίνουν και η διαμόρφωση του κήπου στο πίσω μέρος του κτηρίου. Ο προβληματισμός των αρχών είναι όμως (όπως μου τον εξέφρασε ένα μέλος της πλειοψηφίας) πως θα συντηρείται αυτό το κτήριο.
Ένας τρόπος, τον οποίον τους τον έχω ξανά προτείνει, είναι να διεκδικήσει ο Δήμος από το υπουργείο Πολιτισμού τη συλλογή του Ρενέ Πυώ την οποία ο δωρητής είχε δωρίσει στο Δήμο Πύλου. Έτσι, μαζί με τα ενθυμήματα του Τσικλητήρα, που θα εκτεθούν στο κτήριο αυτό, να δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρον μουσειακός χώρος που με ένα λογικό εισιτήριο να βγάζει κάποια από τα έξοδά του.
Συμπληρωματικά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μια αίθουσα τέλεσης πολιτικών γάμων στις αίθουσες με τα εκθέματα (αν και οι εσωτερικοί χώροι είναι μικροί) και να μπει ένα τέλος στις εκδηλώσεις αυτές ( και όχι όπως είναι τώρα δωρεάν) που θα μπαίνει σε έναν λογαριασμό για τη συντήρηση του κτηρίου.
Υπάρχουν και άλλες σκέψεις αλλά δεν είναι του παρόντος για να τις κουβεντιάσουμε.
Με τη διεκδίκηση της συλλογής του Ρενέ Πυώ και την επιστροφή της στο Δήμο ίσως δημιουργηθεί ο χώρος στο κάστρο (εκεί που στεγάζεται τώρα η συλλογή) για μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου εκεί. Θα βρεθεί, νομίζω, μετά η λύση για την αποδέσμευση του οικοπέδου (έχει γίνει δωρεά) και τη μετατροπή του σε πλατεία-συνέχεια του κήπου του Τσικλητήρα.
Νομίζω δεν είναι κακό να λέμε και να γράφουμε τις σκέψεις μας για το χωριό μας. Αν κάποιος έχει κάποια καλή σκέψη ας την εκθέσει και, δεν ξέρει κανείς, ίσως οι αρχές την λάβουν υπόψη τους.
Κώστας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου