Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Πρόγραμμα κουνουποκτονίας με πρώτο… στόχο τη Γιάλοβα

Η Αναπτυξιακή μετά και τη σχετική ανακοίνωση στις 8 Απριλίου φαίνεται ότι πήρε ζεστά το ζήτημα καταπολέμησης των κουνουπιών φέτος -και καλά έκανε- οπότε στις 10 του μήνα ημέρα Πέμπτη άρχισε να δρα η εταιρεία, με πρώτο στόχο την Γιάλοβα και συγκεκριμένα τα ρηχά της λιμνοθάλασσας. Μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ο Νομός Μεσσηνίας χωρίστηκε σε δύο γεωγραφικές ενότητες καταπολέμησης. Η μία περιλαμβάνει τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης και η άλλη τους Δήμους Πύλου και Χώρας.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αναπτυξιακής, στο φετινό πρόγραμμα της διαχείρισης των κουνουπιών δεν θα συμμετέχουν οι δήμοι, αλλά η ΤΕΔΚ ως το ανώτερο συλλογικό όργανο των ΟΤΑ. Οι δήμοι ωστόσο λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, ορίζοντας αρμόδιους υπαλλήλους που θα επικοινωνούν και θα συνεργάζονται με την εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Περγαντάς, ενημερώνοντας τον δήμαρχο Πύλου Γ. Χρονόπουλο για το ζήτημα αυτό, τόνισε ότι “για κάθε ενέργειά μας επιθυμούμε να μας ελέγχετε ώστε το πρόγραμμα να αποτελεί συλλογική προσπάθεια - και να ‘στε βέβαιοι ότι τα κουνούπια φέτος στην περιοχή σας θα καταπολεμηθούν με τον καλύτερο τρόπο, κι οι πολίτες δεν θα ‘χουν φέτος κανένα πρόβλημα“. Ο κ. Περγαντάς επίσης ανέφερε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και θα σταλεί το πρόγραμμα επέμβασης στους δήμους. Η καταπολέμηση πραγματοποιείται με αθώα υγρά σκευάσματα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο βιότοπο της Γιάλοβας. Αυτό είναι αλήθεια γιατί οι συνεργάτες της εταιρείας κατά τη διάρκεια εφοδιασμού του ελικοπτέρου εργάζονται χωρίς γάντια και μάσκα. Τούτο πιστοποιείται και από το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία έχει προβεί σε διακρατική σύμβαση με την Τουρκία προκειμένου να καταπολεμηθούν τα κουνούπια στο Δέλτα του Εβρου - εκεί που ως γνωστόν ο πληθυσμός των πουλιών είναι πολύ μεγαλύτερος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και για την πληρέστερη ενημέρωση ζητήθηκε από τον Κ. Περγαντά συμμετοχή σε πτήση με το ελικόπτερο - η οποία έγινε δεκτή και για το λόγο αυτό ευχαριστούμε τον κυβερνήτη Δημήτρη Πρέτζα.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/04-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου