Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Προβολή στην Αυστρία για το λάδι Φοινικούντας με αφορμή τη βράβευση στη Ζυρίχη

Δεν πρόλαβε να πάρει βραβείο στο Διαγωνισμό Ελαιολάδου Ζυρίχης το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Φοινικούντα που παρήχθη στο ελαιοτριβείο του Αντώνη Κορακάκη, κι άρχισε η εντατική εμπορική του προώθηση.
Στην εφημερίδα «Salzburger Nachrichten», δηλαδή «Πληροφορίες του Σάλτσμπουργκ», φιλοξενείται μια φωτογραφία του εισαγωγέα αυτού του ελαιολάδου στην Αυστρία, που ονομάζεται Στέφαν Μπάιντλ και έχει ζήσει 10 χρόνια στη Φοινικούντα.
Στο χωριό αυτό της Μεσσηνίας ο κ. Μπάιντλ έμαθε το καλό λάδι, που τόσο του άρεσε ώστε να το εισάγει στην Αυστρία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Στέφαν Μπάιντλ (που εισάγει 20.000 λίτρα ετησίως) έχει ονομάσει το λάδι “Finikounda Gold”, δηλαδή «χρυσάφι της Φοινικούντας», και το έχει προωθήσει στην τοπική γαστρονομία. Στη φωτογραφία της «Salzburger Nachrichten» φαίνεται αριστερά ο μάγειρας του εστιατορίου “Esszimmer” (δηλαδή «δωμάτιο φαγητού»), ο Αντρέας Κάιμπλινγκερ, να περιχύνει με λάδι μερικές φέτες με ψωμί που πάνω έχει ρίγανη, την ώρα που ο Στέφαν Μπάιντλ δοκιμάζει από ποτήρι γευσιγνωσίας το λάδι “Finikounda Gold”.
Αφορμή του δημοσιεύματος; Η σφραγίδα ποιότητας που κατατάσσει αυτό το λάδι στα καλύτερα του κόσμου και η οποία συνίσταται στο βραβείο που πήρε στο Διαγωνισμό Ελαιολάδου Ζυρίχης, τον οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της ελβετικής πόλης.
"ΘΑΡΡΟΣ" 08/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου