Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ο πατέρας Ιερεμίας κοντά στους πυρόπληκτους του Ταϋγέτου


Ο Χριστός και οι Απόστολοι ήρθαν στο χωριό μας“ είπε η γερόντισσα στον πατέρα Ιερεμία ευχαριστώντας τον, με το δικό της πηγαίο τρόπο, για τη βοήθεια που προσέφερε στον τόπο της. Από την Παναγιά της Σγράπας και την Πύλο ο πατέρας Ιερεμίας μαζί με 20 εθελοντές μοίρασαν χθες δέματα με τρόφιμα, ελαιόλαδο, απορρυπαντικά και 8 τόννους ζωοτροφές στην Αλαγονία του Ταϋγέτου -μια προσφορά αξίας 10.000 ευρώ. Προσφορά ελληνορθόδοξων χριστιανών της Ιρλανδίας και της Θωμαΐδος Κακουρή -μιας Μακεδόνισσας που την άγγιξε η καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού- που πληροφορήθηκαν το έργο του πατέρα Ιερεμία για τους πυροπαθείς και έστειλαν χρηματική βοήθεια.
“Μας εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους ζητώντας ως μοναδικό αντάλλαγμα να τους στέλνουμε κάθε φορά ένα βίντεο με τα χωριά που πηγαίνουμε“, λέει ο πατέρας Ιερεμίας και συνεχίζει: “Είναι η πέμπτη φορά που ερχόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί τους συμπαθήσαμε. Είχαμε πάει άλλη μια φορά στη Φασκομηλιά στη Νέα Φυγαλεία, και το έργο αυτό θα συνεχιστεί, εφόσον οι άνθρωποι αυτοί -όπως βλέπουμε- συνεχίζουν να έχουν ανάγκη. Το κακό που έπαθαν δεν διορθώνεται μέσα σε ένα χρόνο, θα περάσουν χρόνια και θα έχουν ακόμα ανάγκη τη βοήθειά μας“. Κοντά στα αυτοκίνητα με τις καρότσες φορτωμένες με λάδι και τα δέματα με τα τρόφιμα και τα απορρυπαντικά βρίσκονταν οι εθελοντές από τη Γιάλοβα, την Πύλο και την ενορία της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής της Σγράπας, έτοιμοι να βοηθήσουν τους γεροντότερους. “Ο πάτερ Ιερεμίας έχει αξιόλογο ιεραποστολικό έργο, όπου υπάρχει πόνος είναι εκεί για να δώσει τη βοήθειά του, γι’ αυτό και εμείς τον εμπιστευόμαστε και τον ακολουθούμε“, λέει μία από τις γυναίκες που μοίραζε τα μπουκάλια με το λάδι, 100 τον αριθμό. Ακόμα μοιράστηκαν 105 δέματα με τρόφιμα, 100 πακέτα απορρυπαντικά για τα ρούχα, 120 μπουκάλια με υγρό πιάτων, και 8 τόννοι καλαμπόκι για τα ζώα. Τον περασμένο Γενάρη μια αποστολή από την Πύλο με επικεφαλής τον πατέρα Ιερεμία είχε πάει ξανά λάδι, ενώ ποσότητα τροφίμων είχε δοθεί και στο Καρβέλι. Στο μέλλον προγραμματίζεται αποστολή βοήθειας στη Νέδουσα.
Την πολύτιμη βοήθειά του για να κρατηθεί η τάξη και να μην αδικηθεί καμία από τις 90 οικογένειες που ήταν γραμμένες στη λίστα, πρόσφερε ο παπάς του χωριού. “Ευτυχώς που έχουν αυτοί οι ανθρώποι και μας στέλνουν, γιατί η πολιτεία δεν φρόντισε καθόλου“, είπε λίγο πριν αρχίσει να φωνάζει τα ονόματα των μόνιμων κατοίκων για να παραλάβουν τα πακέτα -
αυτά που περίσσεψαν μοιράστηκαν σε οικογένειες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Εξαίρεση έγινε για τους άρρωστους γέροντες στους οποίους πήγαν τα τρόφιμα στο σπίτι.
Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου