Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

5 έργα προτείνει για το “Leader” ο Δήμος Πύλου

image

Πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, προτείνει ο Δήμος Πύλου για ένταξη στο πρόγραμμα “Leader” του Δ’ ΚΠΣ. Τα έργα αυτά είναι:

1) Αποκατάσταση παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Μεσοχώρι, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το σχολείο αυτό έχει κτιστεί το 1889 με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο. 2) Ανάδειξη καταρράκτη Καλάμαρη στη Σχινόλακα, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ο φυσικός αυτός καταρράκτης βρίσκεται στον ποταμό Γιανούζαγα και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών. 3) Αποκατάσταση και ανάδειξη παλαιού Δημοτικού Σχολείου στους Αμπελόκηπους, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το σχολείο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως αρχηγείο του αντιστασιακού αγώνα και προτείνεται η λειτουργία του ως Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. 4) Ανάδειξη παλιών υδρόμυλων και υδραυλάκων στους Αμπελόκηπους, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το όλο συγκρότημα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αγροτικής παραγωγικής κληρονομιάς της περιοχής. 5) Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μεσοχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ναός είναι ο μοναδικός βυζαντινός στα όρια του Δήμου Πύλου και κει έλαβε χώρα η ορκωμοσία των μελών της Φιλικής Εταιρείας της περιοχής.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πύλο το έργο της αντικατάστασης τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, το οποίο χρηματοδοτείται από
το πρόγραμμα “Θησέας”. Ακόμα, προχωράει η εργολαβία των παιδικών χαρών που πρόκειται να δημιουργηθούν στην Πύλο, την Καλλιθέα, το Ελαιόφυτο κ.α.
Οσον αφορά τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί: Στις 17 του μήνα γίνεται η δημοπρασία για τη συντήρηση - χαλικόστρωση αγροτικών οδών στην Καλλιθέα, προϋπολογισμού 16.800 ευρώ, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ 2008. Στις 24 Ιουνίου δημοπρατείται η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από “Θησέα” και ιδίους πόρους. Την 1η Ιουλίου θα γίνει η δημοπρασία για την προμήθεια αυτοκινούμενης σκούπας, προϋπολογισμού 63.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από “Θησέα” και ιδίους πόρους.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/06/2008

Με το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο κάστρο της Πύλου, τι θα γίνει; Δεν χωράει κάπου και αυτός για να αποκατασταθεί; Ίσως αν ήταν χτισμένος στο Μεσοχώρι κάτι να γινόταν και με αυτόν.
Κώστας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου