Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ Νυχτερινές διακοπές για οικονομία

Να κόβεται το νερό σ’ όλη την πόλη από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, ώστε να μαζεύεται νερό στις δεξαμενές και να έχουν όλοι οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφάσισε ο Δήμος Πύλου. Αυτό επισήμανε στην “Ε” ο αντιδήμαρχος Παύλος Καλδής για το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η υψηλή ζώνη της Πύλου. Παρατήρησε ότι άμεσα, σήμερα ή τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει και ένα έργο για την ενίσχυση του δικτύου με νερό από τη Γιάλοβα.
Ο κ. Καλδής είπε ότι το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στη επάνω δεξαμενή, απ’ όπου υδροδοτείται η υψηλή ζώνη της Πύλου, καθώς έχει μειωθεί πάρα πολύ το νερό στις πηγές “Κουμπέ” στου Χανδρινού. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για αλόγιστη χρήση, για πότισμα σε περιβόλια και σε γκαζόν, για βίλες που έχουν πισίνες, ενώ εκτίμησε πως μπορεί να ποτίζουν και ελιές στην “Κοκκινόλακκα”. Παρατήρησε ότι «πρέπει να φέρουμε νερό από τη Γιάλοβα, όπου έχουμε 2 γεωτρήσεις, αλλά δεν αντέχει ο αγωγός μεγαλύτερες πιέσεις» και σημείωσε: «Πέρα από τη διακοπή 12 τη νύχτα με 6 το πρωί, αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε την επάνω δεξαμενή με νερό από τη Γιάλοβα, να ενισχύσουμε από κει τις ποσότητες του “Κουμπέ”. Θα κάνουμε μπάι πας, θα πάρουμε από την κάτω δεξαμενή και θα το μεταγγίσουμε με νέο αγωγό. Αυτό θα γίνει από Δευτέρα ίσως και το Σάββατο (σήμερα), αν προλάβουμε». Για το έργο της υδροδότησης από τη γεώτρηση του Ελαιόφυτου, είπε ότι «ένα έργο από το Ελαιόφυτο στη δεξαμενή της Σγράππας, μια απόσταση 3 - 4 χιλιομέτρων, δεν είναι έργο που μπορεί να γίνει σ’ ένα μήνα». Με την ευκαιρία, ο κ. Καλδής επισήμανε ότι έχουν στερέψει και οι πηγές στα Μινάγια (Αμπελόκηπους), απ’ όπου παλιά υδρευόταν ο Σύνδεσμος (Καλλιθέα, Μεσοχώρι, Πήδασος, Περιβολάκια κ.λπ.) - μέχρι και η Μεθώνη έπαιρνε νερό. «Τώρα έχουμε τη γεώτρηση στον Μπουρνιά, που δουλεύει 20 ώρες τη μέρα και υδροδοτεί όλα αυτά τα χωριά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/06/2008

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΗ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.(ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΨΑΝΕ ΠΕΡΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΝ ΦΕΤΟΣ -ΒΛΕΠΕ ΥΜΗΤΟΣ κτλ). ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΤΛ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΟΔΟ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΤΛ. ΕΔΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΝΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ? ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΥΛΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΙΤ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΚΟΛΦ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ. ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΞΕ ΤΟ ΚΩΝΣ/ΠΟΥΛΟ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ, ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΞΕ ΑΝ ΘΑ ΧΕΙ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΩΝ/ΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΙΤ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΑΕΙ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΙΤ ΠΑΙΖΕΙ ΓΚΟΛΦ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΩ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΔΟΠΑΤΑΕΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ …ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΨΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΤΟΥ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...
    Κάποιοι δημότες πύλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή