Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Αιολικά πάρκα στην Ισπανία επισκέφθηκαν οι δήμαρχοι Πύλου και Μεθώνης

Επέστρεψαν από την Ισπανία όπου είδαν αιολικά πάρκα, οι δήμαρχοι Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος και Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής και σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, οι δύο δήμοι διοργανώνουν ημερίδα στην Πύλο με θέμα την αιολική ενέργεια. Το ταξίδι και η εκδήλωση που γίνεται αμέσως μετά, όπως πληροφορηθήκαμε, τυχαία συνέπεσαν χρονικά, αν και η όλη υπόθεση συνδέεται με την εταιρεία “Gamesa”, ισπανικών συμφερόντων, που είναι η νέα ιδιοκτήτρια της άδειας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή “Αγιος Αθανάσιος”, μεταξύ των δύο δήμων. Το ταξίδι έγινε μετά από πρόσκληση της ισπανικής πρεσβείας και τη χορηγία 4 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αιολικά πάρκα, από τις οποίες η μία είναι η “Gamesa”.
Ο δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος φάνηκε επιφυλακτικός και σημείωσε: «Είναι υποχρέωσή μας οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όχι ανεξέλεγκτα. Υπάρχουν χώροι που πρέπει να προστατευτούν, έστω και οπτικά».
Ο δήμαρχος Ηρ. Μιχελής αποκόμισε θετικές εντυπώσεις απ’ αυτά που είδε στην Ιβηρική χώρα, παρατηρώντας: «Η Ισπανία ήταν γεμάτη αιολικά πάρκα. Εκεί η παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο υπερβαίνει τα 15.000 MW και μεις εδώ έχουμε μόλις 800. Εκεί είναι καλοδεχούμενα τα αιολικά πάρκα. Οι δήμοι έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις αδειοδοτήσεις. Απέναντι από κάστρα, κοντά σε παραλίες και χωριά υπήρχαν ανεμογεννήτριες. Πιστεύω ότι είναι καλή επένδυση και πρέπει να τις δούμε θετικά. Αρκεί να γίνει σωστά, με τη χωροθέτηση που πρέπει και με όλα όσα προβλέπονται για την όσο το δυνατόν ελάχιστη ρύπανση, ακόμα και την οπτική. Υπάρχει έλλειψη ενεργειακών πηγών στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από το πετρέλαιο και το λιγνίτη. Πρέπει να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε τη στάση μας έναντι αυτών των προτάσεων».
Στη σημερινή ημερίδα στο Ινστιτούτο “Νέστωρ” αναμένεται να παραβρεθούν και να μιλήσουν εκπρόσωποι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Greenpeace και της “Gamesa”.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/07/2008

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ !! ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ
    ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ!!


    ΥΓ:ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ SIEMENS?
    PE ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ! ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. telika to site tou dhmou(pylos.gr) to kleisane? kalytera

    a re sanida pou theloun, ta tempeloskyla!! egw tha to vrw to filladio kai tha to kanw AFISA STHN PLATEIA FETOS TO KALOKAIRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!!ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!!!

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή