Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ακύρωση παραγγελιών ελαιολάδου


Τα πρώτα αποτελέσματα χημικών αναλύσεων δειγμάτων από ηλιέλαιο που βρέθηκε σε επιχειρήσεις του νομού μας ανακοινώθηκαν χθες.
Γνωστοποιήθηκε, λοιπόν, πως το ένα δείγμα, από τυποποιημένο ηλιέλαιο, προέκυψε κανονικό μετά από ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ το δεύτερο, από χύμα ηλιέλαιο, βρέθηκε επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο. Πρόκειται για αποτελέσματα αναλύσεων σε δύο δείγματα ηλιελαίου που ελήφθησαν από την επιχείρηση του Κων/νου Διακουμή, η οποία εδρεύει στο Κυνηγού. Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση της Νομαρχίας με ημερομηνία 24 Μαΐου και στην παράγραφο που αφορούσε στην επιχείρηση του κ. Διακουμή, δεν αναφερόταν ανεύρεση επιμολυσμένου ηλιελαίου.
Το «Θ» επικοινώνησε με τον κ. Διακουμή και τον ρώτησε αν γνώριζε ότι του έχουν δώσει ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο. Μας απάντησε «με είχαν ειδοποιήσει και μου είχαν πει μια παρτίδα να μην τη δώσω, την οποία την είχα στη δεξαμενή», κάτι που είπε στους ελεγκτές της Νομαρχίας.
Επισημαίνεται πως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος ανέφερε στο «Θ» ότι πελάτες τυποποιητών ελαιολάδου της Μεσσηνίας ακύρωσαν παραγγελίες μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

"ΘΑΡΡΟΣ" 04/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου